Crockpot- Mustig gulasch

den

Det gick en våg av gulascher i Facebookgruppen så jag kunde inte låta bli.. det blir ju så galet gott i Crockpoten. Det är är min variant av denna mustiga gryta som är perfekt en kall decemberkväll… 

Mustig gulasch

1 kg högrev eller nötstek

1 gul lök

3 potatisar

3 morötter

3 paprikor i olika färger

4 vitlöksklyftor finhackade

1 dl tomatpuré

4 msk oxfond

1, 5 dl rödvin

500 g passerade tomater

400 g krossade tomater

2 dl vatten

2 msk paprikapulver

1 tsk spiskummin

1-2 kram Cayennepeppar

3 lagerblad

2 tsk salt

Gör så här

Tärna potatisen och morötterna och finhacka lök och vitlöken. Skär paprikan i bitar.

Skär köttet i bitar och bryn i stekpanna eller din crockpot om du har den funktionen. Lägg ner alla grönsaker och låt fräsa med en liten stund. 

Häll i resten av ingredienserna och blanda om. Kör på låg i 7-8 h. Plocka ur lagerbladen när allt är klar.

Servera med créme fraiche, smetana eller gräddfil och gott bröd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *