Köttfärsgryta med potatis, morot, palsternacka och tomat

Detta är ett recept som jag gjorde i min Slowcookerutmaning som innebär att man kollar i kyl och frys vad man har och försöker laga med detta.

Detta för att januari är en fattig månad för de flesta och sedan gillar jag att tänka ”no waste” vilket innebär att man försöker slänga så lite mat som möjligt. Så jag stoppade in huvudet i kyl och frys och hittade massa rotsaker och en fryst nötfärsförpackning. Perfekt! Den blev riktigt bra!! Sååå mustig och mättande 🙂

Köttfärsgryta med potatis, morot, palsternacka och tomat
4 portioner

Ingredienser
500 g nötfärs
3 potatisar, skalade och skurna i bitar
2 morötter, skalade och skurna i bitar
1 zucchini, skuren i bitar
2 vitlöksklyftor, finhackade
4 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 msk blamsavinäger
7 dl vatten
2,5 köttbuljongtärningar
1 msk sötning
2 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
Svartpeppar

Gör så här:
– Bryn köttfärsen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen
– Lägg ner allt i slowcookern och kör enligt följande

På LÅG: 8-9 h
På HÖG: 6-7 h
Expressen: 40 minuter på tryckkokning

Följ mig på Instagram och Facebook för mer matlagning i vardagen

Ny slowcookingkokbok!
Nu är nya slowcookingkokboken ”Slowcooking i vardagen” här. Den går nu att beställa via Isaberg, Bokus, Adlibris eller där böcker säljs på nätet

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Slowcooking-i-vardagen-IV-1-725x1024.jpg

Slowcookingkokbok
Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *