Köttfärsgryta med potatis, morot, palsternacka och tomat

Detta är ett recept som jag gjorde i min Slowcookerutmaning som innebär att man kollar i kyl och frys vad man har och försöker laga med detta.

Detta för att januari är en fattig månad för de flesta och sedan gillar jag att tänka ”no waste” vilket innebär att man försöker slänga så lite mat som möjligt. Så jag stoppade in huvudet i kyl och frys och hittade massa rotsaker och en fryst nötfärsförpackning. Perfekt! Den blev riktigt bra!! Sååå mustig och mättande 🙂

Köttfärsgryta med potatis, morot, palsternacka och tomat
4 portioner

Ingredienser
500 g nötfärs
3 potatisar, skalade och skurna i bitar
2 morötter, skalade och skurna i bitar
1 zucchini, skuren i bitar
2 vitlöksklyftor, finhackade
4 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 msk blamsavinäger
7 dl vatten
2,5 köttbuljongtärningar
1 msk sötning
2 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
Svartpeppar

Gör så här:
– Bryn köttfärsen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen
– Lägg ner allt i slowcookern och kör enligt följande

På LÅG: 8-9 h
På HÖG: 6-7 h
Expressen: 40 minuter på tryckkokning

Slowcookerkokboken

Boken sålde slut på 4 veckor i december och den har varit på omtryck men nu kan du beställa den igen. Den finnas på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *