Detta är ett recept som jag gjorde i min Slowcookerutmaning som innebär att man kollar i kyl och frys vad man har och försöker laga med detta.
Detta för att januari är en fattig månad för de flesta och sedan gillar jag att tänka ”no waste” vilket innebär att man försöker slänga så lite mat som möjligt. Så jag stoppade in huvudet i kyl och frys och hittade massa rotsaker och en fryst nötfärsförpackning. Perfekt! Den blev riktigt bra!! Sååå mustig och mättande 🙂

Köttfärsgryta med potatis, morot, palsternacka och tomat
4 portioner
Ingredienser
500 g nötfärs
3 potatisar, skalade och skurna i bitar
2 morötter, skalade och skurna i bitar
1 zucchini, skuren i bitar
2 vitlöksklyftor, finhackade
4 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 msk blamsavinäger
7 dl vatten
2,5 köttbuljongtärningar
1 msk sötning
2 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
Svartpeppar
Gör så här:
– Bryn köttfärsen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen
– Lägg ner allt i slowcookern och kör enligt följande
På LÅG: 8-9 h
På HÖG: 6-7 h
Expressen: 40 minuter på tryckkokning
Slowcookerkokboken
Boken sålde slut på 4 veckor i december och den har varit på omtryck men nu kan du beställa den igen. Den finnas på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook