Thaifärsgryta med kokosmjölk

Varför har jag inte gjort detta tidigare? Det var ju såååå gott! 5 åringen ville bara smaka och det slutade med att min tallrik var tom….
– Mamma detta var det godaste jag ätit!
Det var lite otippat måste jag säga men väldigt roligt! Hemligheten ligger i toppingen med purjolök, paprika, hackade jordnötterna och limen som du pressar över. Grytan består inte av många ingredienser så den är inte superavancerad… prova!!!

Du följer väl mig på Instagram och Facebook oxå!

Väldigt bra mealprepp- gör en stor sats och gör vissa lådor med ris och vissa med nudlar så blir det lite olika karaktör på rätterna.

Thaigryta med kokosmjölk
6 portioner
800 g nötfärs
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 msk riven ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
1,5 msk fisksås
1-2 tsk röd currypasta
2 tsk socker
1 msk kinesisk soja
Salt

Ha i på slutet
Sojabönor
Gröna bönor

Topping på slutet
Paprika
Purjolök
Hackade jordnötter
Lime

Servera med äggnudlar eller ris

Gör så här
Bryn färsen i Crock-Poten eller stekpanna. Lägg ner färs och resten av ingredienserna och kör på låg i 4-6 h. De sista 30 minuterna har du i sojabönor och gröna långa bönor och höj till hög i ca 30 minuter.

Skär paprika och purjolök i tunna skivor (gärna med mandolin) och servera med dessa samt hackade jordnötter och lime som du pressar över.

Prova även bulgogibowl, sweetchilikyckling med jordnötssmör och koreansk pulld beef för annan asieninspirerad mat som du lagar i slökokaren 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *