Provat matkasse för första gången

”detta inlägg är ett samarbete mellan köpamatonline.se och Lindas mathörna och innehåller reklam”

De flesta tider på året (ca 11 mån) spottar min hjärna ut recept i tid och otid och jag har all energi i världen att omsätta detta i praktiken. Detta är ju bland det roligaste jag vet- att laga mat! och jag blir så innerligt lycklig när jag ser att ni oxå lagar mina recept och tycker om dem.

Sen har vi då november!!!! Denna månad är för mig den tråkigaste, mörkaste, minst energigivande månad som finns. Jag ääälskar hösten (sep-okt) då träden är fyrverkerier och luften blir krispig. Sen kommer december som är magisk för man bara jobbar sig fram mot jul med mat, pyssel och tända ljus. Men november är INTE mysig!

Så två saker är nya för mig denna november

  1. Jag ska på måndag åka på en träningsresa till Fuenteventura! Förra november sa jag och min vän på gymmet att – Inte en november till! Så på måndag åker vi 🙂 – gå in på Instagram och följ mig, där kommer det uppdateras den del under resan.
  2. Jag har provat färdig matkasse för första gången 🙂 Jag har mest stirrat in i kylen och hjärnan har inte kunnat omsätta det jag ser till middagsplaner. Mycket frysmat och äggmackor alltså. Så jag gick in på köpamatonline.se där alla matkassar finns samlade (det finns mååååååååånga) och det slutade med att jag provade en flexiteriankasse från Linas matkasse.

Jag har lagat 3 rätter och har en soppa kvar. Jag har bland annat använt spetskål för första gången, gjort en riktigt god sås till lax som bara bestod av gräddfil, soja och vitlök och ätit Pulled vegme för första gången. Det har varit jätteroligt och skönt att allt bara kommer levererat till dörren och sedan bara följa recepten. Kan ju dock inte låta bli att piffa till saker och ändra lite 🙂

En sak som jag verkligen fastnade för var spetskålssalladen, den har jag redan tänkt ut 4 varianter på.

Spetskålssallad
1 spetskålshuvud: Hyvla med mandolin eller skär i tunna strimlor
5 cm färsk ingefära: Riv på ett rivjärn så du har ca 2 msk riven ingefära
1,5 lime: Pressa ut saften
Lite chiliflakes efter smak
Salt
Blanda ihop allt och låt stå en stund.

Jag tänker att man kan byta ut kålen mot finhyvlad zuccini och morot, rödkål eller isbergssallad kanske.. möjligheterna är oändliga.

Det kommer bli flera matkassar känner jag 🙂

0 comments on “Provat matkasse för första gångenAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *