3 december- Indisk lammgryta med kanel, koriander och chili

3 december bjuder på en underbar lammgryta med juliga kryddor. Denna gryta gör sig bäst om du gör den en dag innan och låter stå i kylen en dag, då utvecklas samkerna extra mycket.

Att fräsa kryddor, chili , vitlök och ingefära i olja gör stor skillnad i smak så missa inte det momentet 😊👍

Indisk lammgryta med kanel, koriander och chili
6-8 portioner

1,2 kg lammstek
2 msk rapsolja
2 hackade gula lökar
4-5 hackade vitlöksklyftor
1 msk färsk, riven ingefära
0,5 – 1 hackad, röd chilifrukt
1 tsk spiskummin
1 tsk kardemumma
1 tsk koriander
2 krm kanel
1,5 tsk salt
1 mörk oxbuljongtärning
2 burkar krossade tomater
1 burk kokosmjölk

Gör så här:

  • Hacka lök, vitlök och chili. Riv ingefära och blanda ihop allt tillsammans med kryddorna.
  • Fräs kryddblandningen i olja på medelhög värme någon minut.
  • Skär steken i mindre grytbitar och bryn köttet så det får lite färg
  • Lägg ner allt i grytan och häll på krossade tomater och smula över buljongtärningen
  • Kör på låg i 6-7 h
  • Häll i kokosmjölken och sätt på hög tills det kokats upp.
  • Servera med sallad och naanbröd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *