Jag kände att sist jag skulle köpa korvbröd så bara var det så dyrt att jag tänkte att såklart kan jag baka egna. Detta var så enkelt och billigt!! Jag gjorde iordning degen på kvällen och lät den nattjäsa i rumstemperatur. Sedan bara skar jag dem i bitar, drog ut dem och gräddade. Och det blev ungefär 100 gånger godare såklart 😊
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Läs om mina slowcookingkokböcker här.
Durumkorvbröd ca 12 st
1 tsk torrjäst
1 tsk salt
500 g vetemjöl
200 g durumvete
5 dl kallt vatten
Gör så här
- Blanda torrjäst, durumvetemjöl, vetemjöl och salt i en bunke och låt stå ca 10 min. (det är på detta sätt torrjästen aktiveras)
- Häll i 5 dl kallt vatten och knåda ihop degen ordentligt. Jag knådade kanske i 5 minuter.
- Täck över bunken och låt stå över natten.
- Sätt ugnen på 250 grader på över och undervärme.
- Lägg upp degen på en skärbräda, du ska inte knåda den. Skär degen i 10-12 bitar.
- Lägg bakplåtspapper på bakplåtar.
- Dra ut degbitarna till korvbrödslängd och lägg på plåtarna (jag behövde 2 plåter)
- Grädda i 250 grader mitt i ugnen i ca 13-14 min.
Andra brödrecept
- Filmjölksbröd i slowcookern
- Underbart bröd i slowcookern
- Den bästa limpan någonsin
- Busenkla frukostfrallor
Det var verkligen fantastiskt mycket godare ❤
Åh hann du redan baka dem 🥰