Slowcookingskolan del 9- baka i slowcookern

Kan du baka i din slowcooker? Ja, så klart du kan! Det krävs bara att du tänker på ett lite annorlunda sätt med vissa ingredienser. Du använder t e x torrjäst för att få bra resultet och bikarbokat fungerar också bra. Jag försökte baka på färsk jäst en gång, det var en katastrof. Att baka i slowcookern är elsmart jämfört med att baka i ugn så prova 😊

Så välkommen till Slowcookingskolan del 9- Bakning!

Det finns så mycket mums du kan göra förutom mat i slowcookern. På sista tiden har jag utforskat brödbak vilket öppnade en helt ny värld av slowcookingexperiment. TIdigare har jag bakat kanelbullekaka och lussebullskaka, en gigantisk chokladkaka och sen en armé av pajer. Jag är nämligen besatt av paj och äter det typ varje dag hela sommaren med vaniljkvarg.

Vikigt!

  • Bakar du med torrjäst så måste du aktivera jästen. Det är uppenbarligen som en inbyggt system att man triggar igång jästfunktionen och gör du inte det så blir allt fail- big time! Så antingen ”väcker” du jäscellerna i mjölet eller med vätska. Det ska iallafall stå ett tag oavsett för att kicka igång the power i yeast!
  • Alla mina recept är framtagna utifrån mina slowcookers och även om alla slowcookers har samma grundinställningar så kommer storlek på gryta, material på grytan, hur snabbt den värms upp lite olika. Så första gången du gör ett recept, håll extra koll och skriv upp hur lång tid det tar så har du en indikation om hur din slowcooker fungerar.
  • Det skapas kondens när du bakar så att när jag bakar bröd så lägger jag en kökshanduk under locket för att kondensen ska fångas upp- Har du en Express så behöver du inte ha den i låst läge utan kan ha en kökshanduk även där. Den kommer inte stängas men det gör ingenting. När jag bakar paj så har jag en träslev under locket så det är en glipa som släpper ut kondensen.

Nedan hittar du ett gäng bakrecept att leka med och jag kommer fylla på med recept allt eftersom jag provat nytt. Kommentera gärna om du provat något eller har önskemål om nya bakrecept.

Underbart gott bröd i slowcookern

Pestobullar med flingsalt i slowcookern

Rågsiktbröd med havrekross

Filmjölksbröd med lingonsylt och bikarbonat

Semmeltårta

Största chokladkakan

Kanelbullekaka

Lussebullskaka

Äppel- och päronpaj

Jordgubbs- och rabarberpaj

Här kan du läsa om mina slowcookingkokböcker

5 comments on “Slowcookingskolan del 9- baka i slowcookernAdd yours →

    1. Jag hoppas det, har inte provat men vill verkligen experimentera med det. Om du provar själv så berätta gärna hur det gick 😊😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *