Crockpot – Tokigt goda kanelbullar med frosting

Meeeen hallå… nu öppnades plötsligt en hel ny värld! Baka kanelbullar i pottan? Jaaaaa det är så bra.. och gott… och glasyren!!!! Glasyren!!!!!

Att ha bakplåtspapper i botten är inte bara smart ur ’slippa skrapa deg’ aspekten utan även att det bara är att lyfta ut kakan när den är klar..

Degen blir rätt kompakt när man bakar med torrjäst men det blir bra ändå. Tänk på att ha lite varmare vätska. Ta inte kylskåpskall (fick jäsa den under öppen varmluftsugn)

Följ mig även på Instagram och Facebook

Deg
2 dl mjölk
1 msk torrjäst
2 msk socker
5-6 dl vetemjöl (special eller vetemjöl special med fullkorn ) Prova dig fram- flera har upplevt 6 dl för torrt så börja mindre och knåda in tills det blir bra)
1 krm kardemumma
1 tsk salt

Fyllning
4 msk smält smör
1.25 dl socker
0.5 dl rörsocker
1 msk kanel

Frosting
1 msk mjukt smör
0.3 dl färskost
1 tsk vaniljsocker
4 dl florsocker
2 msk mjölk

Gör så här
Blanda ihop vatten, jäst och honung/ socker i en skål och låt stå i 5 min.

Tillsätt mjöl och salt och blanda ihop och knåda den ordentligt och jäs i 10 min.

Medan degen jäser så förbered fyllningen (smör, kanel och socker)

Kavla ut degen på ett bord till en rektangulär form och bred på fyllningen.
Rulla ihop och skär i rätt stora bitar – typ 6-7 cm (beroende på storlek på pottan). Man vill inte ha för mycket luft i pottan.

Ta och smöra in ett bakplåtspapper och lägg ner i pottan och klipp kanterna så de inte sticker upp över kanten. Lägg ner bullbitarna med snittytan nedåt och lägg på locket med en hushållspappersbit under (kondens från bullarna samlas i pappret istället för att droppa ner)

Sätt på hög och kör i 1 h – kolla och kör eventuellt lite längre.

Ta ur bullarna ur pottan och vispa ihop glasyren med elvisp, ringla (eller mera  häll över,  det blir mycket )
Låt kallna lite så glasyren stelnar lite. .. och njuuuut!

En kommentar Skriv kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *