Att göra julskinka i din slowcooker är inte bara superenkelt, det blir också fantastiskt gott 🙂
Julskinka på vörtbröd kan vara det bästa med hela julen 🙂 och du kan använda resterna från julskinka till pizzatopping eller i pastan t ex.
Det bästa är att köra med kötttermometer – 71 grader ska den upp i.
Psst! Här har du tips på bästa julklapparna till både vuxna och barn- slowcookingkokböcker och kokbok för barn.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.
Julskinka i slowcooker
3 kg RÅ julskinka (den ska alltså inte vara kokt)
3 skalade schalottenlökar, delade i 2 delar
2 morötter, skalade och delade i mindre bitar
0,5 tsk hel vitpeppar
0,5 tsk hel kryddpeppar
2 lagerblad
0,5 tsk salt per liter vatten
Gör så här:
– Lägg ner skinkan i slowcookern
– Fyll på med vatten upp till 4/5 delar av skinkan
– Lägg ner lök, morot, kryddor och lagerblad i vattnet.
– Kör på låg tills termometern står på 71 grader. För mig tog det ca 5 h
– Lyft ur skinkan och baka in den i folie.
Griljering:
1 ägggula
2 msk senap
2 msk ströbröd
Blanda ihop allt till en röra och bred den på skinkan. Kör skinkan i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter så den får yta.
Här finns andra juliga recept för din slowcooker
– Risgrynsgröt
– Glöggkokt pulled beef
– Glögggryta med bacon, champinjoner och kakao
– Vegetarisk glögggryta med rotsaker
Reklam för mina kokböcker
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna
”Slowcooking och tryckkokning- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” – Köp den på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Ljudbok ”Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag” finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.
”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Förlåt dum fråga, men gör jag då skinkan utan locket till slowcookern?? Om med termometer i..?
Det finns inget som heter dumma frågor 🙂 jag lägger sladden mellan lock och gryta när jag gör skinkan. Så du har locket på 🙂 lycka till
Tack skall jag prova! 🙏🏼🤩
Eftersom det tydligen finns människor som inte kan så mycket så borde du vara tydlig med att det ska vara en RIMMAD RÅ SKINKA och inte färdigkokt. Såg precis en som följt ditt recept på en redan färdigkokt så var tydlig.
Aha, bra upptäckt!! Jag lägger till det 😊👍
71 grader då tycker inte jag att skinkan är klar så jag kör den alltid till 90 grader men smaken är som baken 😊 ska prova att använda Crock poten nu med hjälp av detta recept 👍
Lycka till 😊
Det här lät väldigt smarrigt och är en grad ifrån färdig i slowcookern. Det enda jag skulle vilja veta men hinner nog inte få svar i tid är ska den vila i folien en stund innan den åker in i ugnen? 🙂
Jag hann inte riktigt svara i tid 😊 hoppas det gick bra. Jag lät den vila lite i folie