Risgrynsgröt i slowcookern/tryckkokaren

Risgrynsgröt är en fullkomlig självklarhet i jul och adventstid och ännu självklarare är att göra den i din slowcooker eller din tryckkokare. Det är så enkelt, du bränner inte gröten och den blir galet god!

Vår jultradition är alltid att vi går upp på julaftonsmorgon och äter julfrukost med julskinka och smörgås på vörtbröd, sedan förebereder jag risgrynsgröten och sedan tar vi det bara lungt och myser framför granen och sedan äter vi grötlunch. Jag är löjligt fäst vid traditioner och är orubbligt (läs löjlig enligt min familj) i vilken ordning saker ska pyntas, granen ska in mm. Men så är det, man får göra sina egna traditioner när man får egna barn! punkt.slut!

Psst! Här har du tips på bästa julklapparna till både vuxna och barn- slowcookingkokböcker och kokbok för barn.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Risgrynsgröt till 6 personer :
2 1/2 dl grötris
5 dl vatten
1 msk smör
1 tsk salt
9 dl mellanmjölk/mandelmjölk/sojamjölk
2-3 mindre kanelstångar
1/2 tsk vaniljpulver

Till servering
Strösocker, kanel och mjölk

Gör så här:
Blanda ihop allt i din slowcooker/tryckkokare. Kör gröten på:

  • HÖG i 2, 5-3 timmar.
  • RICE i 10 min i tryckkokaren

Tiderna kan variera lite beror på ris och din slowcooker/tryckkokare. Rör om lite då och då om du lagar i slowcookern. Du kan lätt köra 2 ½ timmar och sedan lägga på ”hålla-värmen” om den inte skall ätas på en gång. Om du kör på tryckkokning och den inte är klar så värm på Brown/sauté på låg värme och låg koka en liten stund till.

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking

”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Köp boken på Bokus, Adlibris, Isaberg eller Akademibokhandeln

3 comments on “Risgrynsgröt i slowcookern/tryckkokarenAdd yours →

    1. Absolut 😊 blir inte dubbla tiden, ofta är det nästan samma tid, kanske tar 30 min längre att hetta upp maten beroende på vad du lagar 👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *