Jul i slowcooker- Vegetarisk glögggryta med morot, palsternacka och kålrot

Snart är det dags för jul!!! Adventpyssel och massa matlagning som bara sker en månad på året. Jag kan känna att jag nog lagt in en till växel på jul och adventskänslan för att kompensera för Corona och regn. Min 6 åring deklarerade högljutt häromdagen
– Jag är kapten Jul!!!!

Perfekt, så jag är inte ensam i att vara julhysterisk alltså 🙂

Jag har lagat många glögggrytor med kött men i år tänkte jag att det går ju såklart utmärkt att göra en vegetarisk gryta med glögg. Det var en strålande bra idé och jag skulle nog kunna lova att detta skulle bli ett utmärkt tillskott till det vegetariska julbordet 🙂

Vegetarisk glögggryta med morot, palsternacka och kålrot
4 portioner

4 dl glögg
1 dl gröna linser
1 dl vatten
1 grönsaksbuljong
2 palsternackor, skalad och skuren i bitar
1 liten kålrot, skalad och skuren i bitar
3 morötter, skalade och skurna i bitar
1 tsk ingefära
2 tsk timjan
1 krm muskotnöt
1 tsk salt

Gör så här

  • Lägg ner alla ingredienserna i din slowcooker och kör på låg i 8-9 h
  • Servera med ris eller klyftpotatis i ugn

Nu kan du köpa min slowcookerkokbok 🙂 Den finns på Bokus och på Isaberg förlags hemsida

Följ mig på Instagram och Facebook för mer matlagning i vardagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *