Etiopisk kyckling med ris och russin

Anna som skickade in detta recept skrev så här:

Här kommer mitt recept. Lite twistat. Fick till mig det då jag jobbade med ensamkommande barn o denna maträtt lärde jag mig av 2 killar från Etiopien

Jag tänkte att detta skulle vara en riktigt bra allt-i-ett rätt 🙂 Den blev så god och perfekt mealprepp insåg jag också. Så har ett gäng matlådor nu också.

Lagade den både i slowcookern och sedan i Expressen och det blev perfekt på båda sätten 🙂

Etiopisk kyckling med ris och russin
4-6 portioner

Ingredienser
800 g kycklinglårfiléer
2 grovrivna morötter
1 gul lök, hackad
1 dl gula russin
4 dl ris
7 dl vatten
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk gurkmeja
1 tsk kanel
1 krm mortlad nejlika
2 tsk spiskummin
1 krm kardemumma
1,5 tsk salt
Svartpeppar

Gör så här:
– Bryn kycklingen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen. (Om du inte hinner detta så kan du hoppa över detta steg). Lyft ur kycklingen och lägg den vid sidan om.
– Stek lök och vitlök i lite olja i en stekpanna eller direkt i din slowcooker på medelhög värme.
– Häll ner ris, vatten, russin och alla andra kryddor över lök och vitlök, Rör om,
– Lägg ner kycklingen i slowcookern

Kör enligt följande
– På LÅG: 2,5 -3 h
– På HÖG: 1,5- 2 h
– Expressen: 15 minuter på tryckkokning

Nu kommer boken från tryckeriet 🙂

Boken sålde slut på 4 veckor i december och den har varit på omtryck men nu i dagarna kommer den in igen. Den kommer finnas på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *