En underbar gryta från det assyriska köket med kött och okra skickade Izla in.
Jag har aldrig lagat något med okra förut så tyckte att det var superkul att få prova. Jag använde fryst okra och smaken tyckte jag påminner lite om zucchini. Denna gryta har mycket smak som utvecklar sig med enkla ingredienser vilket jag uppskattar mycket 🙂

Bamya- köttgryta med okra
4-6 portioner
1 kg högrev
5 dl vatten
50 g smör
400-500 g fryst okra
Saft från 0,5 citron
3 st vitlöksklyftor, finhackade
4 msk tomatpuré
2 tomater
1 msk salt
0,5 -1 tsk chilipulver
Gör så här
- Lägg den tinade okran i en skål och pressa över en halv citron
- Stek köttet i 50 g smör så det får yta, lägg ner vitlöken på slutet
- Lägg ner resten av ingredienserna
- Kör på låg i 6-8 h eller hög i 5-6 h
- Servera med ris
Följ mig på Instagram och Facebook för mer matlagning i vardagen
Ny slowcookingkokbok!
Nu är nya slowcookingkokboken ”Slowcooking i vardagen” här. Den går nu att beställa via Isaberg, Bokus, Adlibris eller där böcker säljs på nätet
Slowcookingkokbok
Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
0 comments on “Bamya- köttgryta med okra”Add yours →