Dynamitsoppa med potatis, morot och chilisås

När jag efterfrågade tips på mat som barn tycker om fick jag tipset om denna soppa. Jag hade aldrig hört talas om dynamitsoppa men den var en fantastisk bra ide! Enkel, värmande och mättande och barnen åt- kan jag få ett amen på den! Vill du ge den sting, ha i 2-3 tsk sambal oelek eller hackad chili.

Missa inte alla era tips som jag sammanställde i detta inlägg.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress Här kan du läsa om mina kokböcker.

Dynamitsoppa
4-6 portioner

500 g köttfärs eller blandfärs
1 gul lök, hackad eller 1,5 tsk lökpulver
2 liter vatten
6 potatisar, tvättade och skurna i bitar
3 morötter, tvättade och skurna i bitar
1 palsternacka, skalad och skuren i bitar (kan uteslutas, jag råkade bara ha en hemma)
4,5 köttbuljongtärningar
1,5 dl chilisås (typ Heinz)
1 msk paprikapulver
3 msk tomatpure
1 tsk salt

 • Bryn färsen i en stekpanna i smör eller olja eller direkt i din slowcooker/tryckkokare/gryta.
 • Lägg ner alla ingredienser i grytan och kör enligt följande:
  • LÅG 6-7 h
  • HÖG 4-5 h
  • SOUP 30 min i tryckkokare
  • Gryta på spis, koka på låg värme i 35-40 minuter
 • Servera med nybakt bröd

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR

0 comments on “Dynamitsoppa med potatis, morot och chilisåsAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *