Det magiska brödet med ost och timjantopping

One breadring to rule them all!

Jag har aldrig bakat ett sånt gott bröd som detta blev! Jag kan inte släppa det och jag bara tittar på bilder på den och blir kär 🥰. Detta bröd jäste länge… väldigt länge och i flera omgångar men det är så värt det!

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress 

Det magiska brödet med ost och timjantopping

2 tsk torrjäst
540 g vetemjöl special
1 msk socker
1 tsk salt

3 dl vatten, kallt
1 dl filmjölk
0,5 dl rapsolja

Topping
2 msk rapsolja
2 tsk torkad timjan
2 dl riven ost

Gör så här

  • Blanda torrjäst, vetemjöl, socker och salt i en bunke och låt stå ca 10 min. (detta för att torrjästen ska aktiveras)
  • Häll i vatten, filmjölk och rapsolja och knåda ihop degen ordentligt. Jag knådade kanske i 5 minuter.
  • Täck över bunken och låt jäsa under natten i rumstemperatur.
  • På morgonen: Dra i kanterna på degen så degen stretchas ut och vik kanterna över degen. Detta för att glutentrådarna ska dras ut och detta gör att brödet blir fluffigt.
  • Låt degen jäsa i ca 3-4 h till.
  • Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och plocka upp degen utan att knåda den. Dra isär den och vrid den så den blir som en ring. Låt jäsa 1-2 h till.
  • Sätt ugnen på 225 grader på över och undervärme.
  • Blanda ihop rapsolja, timjan och ost och toppa brödet med det.
  • Grädda i 225 grader mitt i ugnen i ca 18- 20 min.

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR

0 comments on “Det magiska brödet med ost och timjantoppingAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *