Bröd i ugnsform med durumvete- perfekt att fylla för enkla luncher

Jag blir lätt kränkt när jag ska köpa bröd nu, det är så sjukt dyrt och detta bröd kanske kostar 5 kr och och galet mycket godare och kräver typ 5 min handpåläggning. Du rör ihop degen på kvällen, jäser över natten, slänger ner i en oljad form (ingen knådning alls) och sen in i ugnen och du kan ha som mackor eller fylla med pulled pork, med massa goda grönaker och någon sås på toppen. Eller använd som pizzabotten med tomatpuré, någon god skinka och lagrad ost.

Jag har börjat med att väga mjölet, det är så mycket enklare har jag insett. Du ställer en bunke på en köksvåg och nollställer med bunken på vågen. Sedan är det bara att hälla i… bus.enkelt!

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Mumsigt ugnsbröd med durumvete
6 stora bitar

1 tsk torrjäst
100 g durumvetemjöl
600 g vetemjöl
1 tsk salt

  • Blanda ihop de torra ingredenserna och låt stå i ca 10 min så torrjästen aktiveras
  • Blanda i 5 dl vatten och rör ihop och knåda snabbt ihop till en deg.

Lägg en bakhanduk över och låt jäsa i rumstemperatur under natten

  • Sätt på ugnen på 250 grader
  • Häll i 1 msk olivolja i en ugnsform och stjälp ur den jästa degen i formen.
  • Ta lite vetemjöl och strö över degen och tryck ut degen i formen
  • Strö över lite flingsalt
  • Grädda i ugnen i ca 15- 20 minuter

Andra brödrecept

1 comment on “Bröd i ugnsform med durumvete- perfekt att fylla för enkla luncherAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *