Kom i form- mina favoritformer: Yvonne

Världen är full av underbart vackra former och i min nya kokbok- Kom i form med din slowcooker” så vill jag även lyfta fram min syn på vad är en ”bra form” och hur man kan tänka runt det.

Det är väldigt viktigt för mig att detta inte uppfattas som en vikthetsbok utan ett stöd för att få just din form som du mår bra av.

Jag har förmånen att ha tillgång till så många underbara former i form av personer på Actic i Södertälje där jag jobbar som träningsinstruktör och de syns på bild i boken.

Jag kommer göra en bloggserie där jag presenterar alla dessa människor och deras tankar om att vara i form och hälsa. Det jag vill få fram med detta är att det är så olika hur vi tänker och det viktiga är att inte lägga värderingar som ”detta är rätt och detta är fel” utan att du hittar just DIN unika form. Rund är också en form, det betyder inte att den formen innebär att du har en dålig INRE bra form vilket är egentligen det som räknas i längden.

Idag är det Yvonne som står i fokus 😍 Yvonne är ett perfekt förebild för att man verkligen inte behöver tappa sin form bara för att man är över 50! Tvärtom- Yvonne är en del att ett gäng på gymmet som knäcker mig alla dagar i veckan och som gör att jag inte fruktar 50 strecket… det verkar ju bara bkli så att många hittar sin form runt denna ålder.

Namn: Yvonne

Ålder: 53 år

Vad innebär hälsa för dig?
Att jag orkar med vardagen, håller mig frisk och kan hänga med på olika aktiviteter såsom rask promenad med vänner, paddla havskajak, cykeltur mm när tillfälle ges. Vara ett föredöme för min barn.

Har du någon gång känt att du inte varit eller levt hälsosamt? Beskriv gärna vad detta innebar för dig och vad som gjorde att du gjorde en förändring/ alt vad du tror du skulle behöva för att göra en förändring.
Det tror jag de flesta känt ngn gång. Inspiration från andra gjorde att jag började träna, hittade roliga träningsformer tillsammans med kompisar. Träning måste vara roligt! Vad gäller mat, färdiga recept för att lära sig att äta nyttigare. 

Vad är hälsosam mat för dig?
Så lite halvfabrikat som möjligt, mycket grönsaker o fisk, gärna ekologisk, utan vitt socker och sällan rött kött. 

Vad hjälper dig att äta hälsosamt?
Planera måltider, mycket grönsaker, inspirerande recept som är enkla att göra. Maten måste vara god o jag skall må bra i kroppen efteråt. Inte ha skräpmat hemma 

Utöver du någon fysisk aktivitet?
Ja, 5-6 gånger i veckan

Om du svarat ja på fysisk aktivitet, vad är din största behållning av den fysisika aktiviteten? (t ex känna mig stark, piggare, hålla/gå ner i vikt, psykisk välmående)
Pigg, stark kropp, att jag kanske lever längre och friskare liv

Många pratar att komma i form- vad skulle du beskriva är DIN form? Vad innebär det för dig att vara i form?
Att orka livet, själva känslan att känna mig stark o i form.

Många pratar att komma i form- vad skulle du beskriva är DIN form? Vad innebär det för dig att vara i form?
”Livsform”

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Kaloriberäknade recept som gör dig lycklig.


0 comments on “Kom i form- mina favoritformer: YvonneAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *