Kom i form- mina favoritformer: Helena

Världen är full av underbart vackra former och i min nya kokbok- Kom i form med din slowcooker” så vill jag även lyfta fram min syn på vad är en ”bra form” och hur man kan tänka runt det.

Det är väldigt viktigt för mig att detta inte uppfattas som en vikthetsbok utan ett stöd för att få just din form som du mår bra av.

Jag har förmånen att ha tillgång till så många underbara former i form av personer på Actic i Södertälje där jag jobbar som träningsinstruktör och de syns på bild i boken.

Jag kommer göra en bloggserie där jag presenterar alla dessa människor och deras tankar om att vara i form och hälsa. Det jag vill få fram med detta är att det är så olika hur vi tänker och det viktiga är att inte lägga värderingar som ”detta är rätt och detta är fel” utan att du hittar just DIN unika form. Rund är också en form, det betyder inte att den formen innebär att du har en dålig INRE bra form vilket är egentligen det som räknas i längden.

Idag är det Helena som står i fokus 😍 Denna människor är en av de coolaste jag vet. Hon har tränat BodyCombat sen program 1 och senaste 12 åren så har hon även varit min ständiga kompanjon som BodyCombatinstruktör och kickar rumpa med mig varje vecka. Förutom detta är hon Qi-gong intruktör och bara allmänt awesome!

Namn: Helena

Ålder: 61 år

Vad innebär hälsa för dig?
Hälsa för mig är att må bra i mig själv både kroppsligt och själsligt. Känna mig stark i kroppen och glad i sinnet.

Har du någon gång känt att du inte varit eller levt hälsosamt? Beskriv gärna vad detta innebar för dig och vad som gjorde att du gjorde en förändring/ alt vad du tror du skulle behöva för att göra en förändring.
Periodvis har jag ätit fel saker som min kropp inte mått bra av. Jag lyssnade till slut på kroppen och prövade mig fram för att ta reda på vad min kropp mår bättre av.

Vad är hälsosam mat för dig?
Helt enkelt det som jag mår bra av. Sån mat min mage tycker om och som känns lätt i kroppen. För mig är det också viktigt att undvika att bli för mätt. Hellre fler små måltider än få stora. 

Vad hjälper dig att äta hälsosamt?
Att lyssna på kroppen.

Utöver du någon fysisk aktivitet?
Ja

Om du svarat ja på fysisk aktivitet, vad är din största behållning av den fysisika aktiviteten? (t ex känna mig stark, piggare, hålla/gå ner i vikt, psykisk välmående)
Känns mig stark och smidig och inte ha smärta/stelhet.

Många pratar att komma i form- vad skulle du beskriva är DIN form? Vad innebär det för dig att vara i form?
Känna att jag orkar utföra den fysiska aktivitet jag vill.

Många pratar att komma i form- vad skulle du beskriva är DIN form? Vad innebär det för dig att vara i form?
Vara i harmoni med kropp och själ form!

My crew 🥰🥰

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Kaloriberäknade recept som gör dig lycklig.


2 comments on “Kom i form- mina favoritformer: HelenaAdd yours →

  1. Har just beställt alla dina böcker, varför inte ha en bok med alla recept i när jag ändå kollar efter dina recept på nätet ☺️😉 eftersom jag lagar mat i mitt jobb är slowcockern mitt bästa redskap hemma i köket. Snabbt och smidigt och man kan slänga i vad som helst. Men kul att göra efter ett recept så att vi kan äta det fler gånger om vi gillar det 🤗 Tusen tack Linda för fina recept o fina böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *