Kycklinggryta med ajvar och grädde i slowcookern

Detta recept skapades i min hjärna av Jennys kommentar vad hon hade ätit i ett inlägg på Facebook och tänkte att detta var en strålande idé för slowcookern.

Du kan göra den på antingen kycklingfilé eller kycklinglårfiléer. Tillagningstiden blir lite olika bara för kycklingfilé lagas på kortare tid för den inte ska bli torr.

Det finns olika styrka på ajvar relish, man kan välja en mild som passar t ex barn bättre eller en hetare för lite med vuxen smak.

Kycklinggryta med ajvar och grädde i slowcookern

800 g kycklingfilé, skuren i ca 3 bitar per filé eller kycklinglårfilé
1 burk ajvar relish (ca 350-400 g)
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

På slutet
2 dl grädde

Gör så här:

  • Bryn kycklingen snabbt i rapsolja eller smör så den får lite färg.
  • Lägg ner kyckling, ajvar och kryddorna i slowcookern och kör enligt följande:

Kycklingfileér: LÅG i 2-3 h eller HÖG i 1,5-2 h

Kycklinglårfiléer: LÅG i 3-4 h eller HÖG i 2-3 h.

  • Rör ner creme fraichen och rör om, kör på hög i 15-20 minuter
  • Servera med ris

Slowcookingkokböcker

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

5 comments on “Kycklinggryta med ajvar och grädde i slowcookernAdd yours →

    1. Hej 😊 jag var lite ivrig bär jag skrev det. Det ska vara grädde. Inlägget ska vara uppdaterat nu. Tack för att du säger till ❤️

  1. Superenkelt och vansinnigt gott! Gjorde på mild ajvar denna gång, nästa gång får det bli stark! Tack!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.