Om man inte har provat så mycket matlagning i slowcookern och undrar hur bra det kan bli- detta receptet är svaret på den frågan 🤩.
- Den är en allt-i-ett rätt vilket innebär att du behöver inte koka ris eller pasta till utan det är verkligen bara att äta den när du kommer hem.
- Den tar 8-10 h på sig att bli klar så du kan utan problem låta den stå en hel dag medan du gör annat (jag hjälpte en vän att flytta).
- Den är SÅÅ GOOODD!
Jag kom verkligen hem efter att ha burit många saker och var helt slut och det var bara att sleva upp, lägga på fetaost och oliver och äta… jag ÄLSKAR min slowcooker!
Grekisk allt-i-ett gryta med fetaost och oliver
6-8 portioner
Ingredienser grytan
1 kg grytbitar av nöt
6 potatisar, skalade och skurna i mindre bitar
1 zucchini, skuren i mindre bitar
1 grön paprika, skuren i mindre bitar
1 röd paprika, skuten i mindre bitar
2 burkar (a 400 g) krossade tomater
3 dl matlagningsvin, rött
2 tsk pressad citron
4 msk tomatpuré
2 köttbuljongtärningar
1 dl vatten (2,5 dl vatten om du lagar i gryta på spis)
2 tsk paprikapulver
1 msk oregano
1 tsk lökpulver
1,5 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Till servering
Blandade grekiska oliver
200 g fetaost
Ett gott bröd
Gör så här:
- Bryn köttbitarna runt om i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om du har den funktionen.
- Lägg ner köttet i slowcookern och lägg i resten av ingredienserna och rör om.
- Slowcooking: Kör på LÅG i 8-10 h eller HÖG i 5-7 H.
- Tryckkokare: Kör på MEAT/STEW i 50 minuter.
- Gryta på spis: Koka på svag värme i 50-55 minuter.
- Servera med smulad fetaost, oliver och ett gott bröd
Veckans One week och slowcookingrecept
Dag 1- Pulled pork a la kebab
Dag 2- Köttfärssås
Dag 3- Köttfärsgryta med svartvinbärssaft, svamp och creme fraiche
Dag 4- Grekisk linssoppa
Dag 5- Tacogryta med potatis
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
Kan man dubbla receptet-funkar tiderna ändå?
Vad är tiden för tryckkokare på denna?
Hej Camilla
Jag skulle köra den på MEAT i 50 min