Oh la la! Spaghetti med maaaassa frikadeller… Lady och Lufsen är en klassiker och jag hoppas att denna rätt också blir en klassiker i ditt kök. Jag har uppdaterat detta recept med massa nya bilder med min nya underbara kamera, flera recept kommer få sig en uppfräschning framöver 🙂
Denna rätt är väldigt enkel men otroligt smakrik. Köttbullar med massa vitlök och parmesan som får mumsa ihop sig i en klassisk tomatsås! Frizante!! (Ingen aning vad det betyder men det låter italienskt och känns passande 😉)
Italienska köttbullar med vitlök och parmesan i tomatsås
Köttbullar
800 g nötfärs
0, 5 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1, 5 dl finriven parmesan
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk torkad persilja
1, 5 tsk salt
Svartpeppar
Tomatsås
2 burkar krossade tomater – 500 g st
3 msk tomatpure
1 msk äppelcidervinäger
2 grönsaksbuljongtärningar (smulade)
1 tsk salt
Gör så här:
Blanda ihop ströbröd och mjölk och låt stå i några minuter så det får svälla. Häll ner ägg och kryddor och riven parmesan och blanda väl.
Lägg i färsen och blanda ihop allt till en bra smet.
Häll ner allt till tomatsåsen i din crockpot och blanda.
Rulla köttbullarna i rätt stora bollar och tryck försiktigt ner dem en i taget i tomatsåsen. Skaka försiktigt så de åker ner när du gjort alla (de behöver inte vara täckta helt)
Sätt på LÅG 6-8 h eller HÖG i 4-5 h.
Servera med pasta, nyriven parmesan och en sallad.
Slowcooking 2021!! Detta händer 🙂
- Nya slowcookingkokboken ”Slowcooking i vardagen” är här- Den går nu att beställa via Isaberg, Bokus, Adlibris eller där böcker säljs på nätet 😍😍
- Nu sätter vi slowcooking på kartan med en egen slowcookingdag! 23 sep kör vi!
- Jag ska laga mat och prata slowcooking på bokmässan
och sen i vinter kommer även min ljudbok om slowcooking…
Ny kokbok i sep Nu sätter vi slowcooking på kalendern! Slowcooking på bokmässan
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” finns att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook
Blev en succé, även hos min 7-årige son som sällan gillar nyheter. Gjorde lite små förändringar, bla extra tomater i såsen, då jag ville ha extra mycket sås.
Uppskattade smidigheten, det gick så fort att göra, samt att det blev en trevlig variant på den gamla vanliga nötfärs-tomat-vitlök kombon.
Det här kommer vi att göra om!
Jaaaa vad glad jag blir att höra detta!! Kul att även sonen tyckte om den 😊😊