Köttbullar med bulgur i tomat, aubergine och zucchini i slowcooker

Nästa köttbullsrecept som jag bombar er med just nu är en lite speciell rätt men som är så himla god.

Detta är ett enkelt sätt att piffa till vardagsmaten, det innehåller allt, både nötfärs och bulgur så jag serverar den som den är med en sallad. Att pressa lime på vid servering rekommenderas starkt!

Du steker köttbullarna först och låter de sedan koka i tomatsåsen tillsammans med aubergine och zuccini.

Missa inte att följa mig på Instagram (för tips och matlagning i vardagen) och på Facebook

Köttbullarna
500 g nötfärs
100 g bulgur
1 ägg
1 finhackad gul lök
1- 2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
0.75 tsk Salt
Svartpeppar

Tomatsåsen
500 g aubergine
200 g zucchini
1,5 msk äppelcidervinäger
2 grönsaksbuljongtärningar
2 burkar krossade tomater
1 dl rödvin eller matlagningsrödvin
3 msk tomatpuré
Salt och peppar

Gör så här:

Blanda ihop allt till bullarna och gör stora bollar av smeten. Fräs dem i olja så de får färg i Crock-Poten om den har den funktionen eller stek i en stekpanna. Lyft ur dem och fräs bitar av aubergine och zucchini i olja nån minut. Häll på vin och tomater och krydda och lägg i bullarna och kör på låg i 3-4 h eller ca 2 h på hög. Eller kör 25 minuter i Crock-pot Express.

Ny slowcookingkokbok!
Nu är nya slowcookingkokboken ”Slowcooking i vardagen” här. Den går nu att beställa via Isaberg, Bokus, Adlibris eller där böcker säljs på nätet

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Slowcooking-i-vardagen-IV-1-725x1024.jpg

Slowcookingkokbok
Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

0 comments on “Köttbullar med bulgur i tomat, aubergine och zucchini i slowcookerAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *