Oh la la! Spaghetti med maaaassa frikadeller… Lady och Lufsen är en klassiker och jag hoppas att denna rätt också blir en klassiker i ditt kök. Jag har uppdaterat detta recept med massa nya bilder med min nya underbara kamera, flera recept kommer få sig en uppfräschning framöver 🙂
Denna rätt är väldigt enkel men otroligt smakrik. Köttbullar med massa vitlök och parmesan som får mumsa ihop sig i en klassisk tomatsås! Frizante!! (Ingen aning vad det betyder men det låter italienskt och känns passande 😉)
Missa inte att följa mig på Instagram (för tips och matlagning i vardagen) och på Facebook
Italienska köttbullar med vitlök och parmesan i tomatsås
Köttbullar
800 g nötfärs
0, 5 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
1, 5 dl finriven parmesan
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk torkad persilja
1, 5 tsk salt
Svartpeppar
Tomatsås
2 burkar krossade tomater – 500 g st
3 msk tomatpure
1 msk äppelcidervinäger
2 grönsaksbuljongtärningar (smulade)
1 tsk salt
Gör så här:
Blanda ihop ströbröd och mjölk och låt stå i några minuter så det får svälla. Häll ner ägg och kryddor och riven parmesan och blanda väl.
Lägg i färsen och blanda ihop allt till en bra smet.
Häll ner allt till tomatsåsen i din crockpot och blanda.
Rulla köttbullarna i rätt stora bollar och tryck försiktigt ner dem en i taget i tomatsåsen. Skaka försiktigt så de åker ner när du gjort alla (de behöver inte vara täckta helt)
Sätt på låg 6-8 h eller hög i 3-4 h.
Servera med pasta, nyriven parmesan och en sallad.
Blev en succé, även hos min 7-årige son som sällan gillar nyheter. Gjorde lite små förändringar, bla extra tomater i såsen, då jag ville ha extra mycket sås.
Uppskattade smidigheten, det gick så fort att göra, samt att det blev en trevlig variant på den gamla vanliga nötfärs-tomat-vitlök kombon.
Det här kommer vi att göra om!
Jaaaa vad glad jag blir att höra detta!! Kul att även sonen tyckte om den 😊😊