Om du följt mig på Instagram senaste veckan så handlade hela min vecka om att få till detta bröd i slowcookern. Jag hade en idé och gång på gång blev det inte som jag tänkt.
Jag blir väldigt frustrerad när detta händer och efter att ha muttrande gått ut från köket med lätt känsla av att blivit kränkt av något någonstans så åkte jag till affären och köpte 6 påsar torrjäst och mera mjöl… 😂😂
Maken backar ut ur köket långsamt när jag får den blicken och med hår åt alla håll och mjöl överallt så lyckades jag tillslut!! Så med känslan att jag klarat att bestiga ett berg sitter jag nu supernöjd och skriver detta blogginlägg samtidigt som jag har ett nytt bröd på jäsning i kylen nu som ska bakas imorgon…
Lärdomar efter detta bakrace
- Torrjäst ska uppenbarligen aktiveras för att fungera så följ stegen ordentligt- det vet jag ju 😂
- Brödbak i slowcookern är skitkul- nu öppnades en ny värld! 🤩🤩
- Tänk att första baket är lite av en testrunda för att se hur det fungerar i din slowcooker. Det kommer variera lite i tid beroende på modell och storlek på grytan.
- Jag kan inte släppa något när jag fått för mig något… 😂
Fantastisk bröd i slowcookern
Steg 1
2,5 tsk torrjäst
1 tsk strösocker
3 dl varmt vatten (varmare än fingervarmt)
Blanda ihop i en skål och låt stå i ca 10 minuter. Det ska börja bubbla (ja, det bubblar på riktigt och detta är torrjästens aktiveringsprocess uppenbarligen)
Steg 2
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
1 msk olja
Häll i salt, mjöl och olja och rör ihop till en deg och knåda några minuter (jag har ingen maskin så gör detta för hand, det går utmärkt)
Steg 3
Låt jäsa 1 h med en handduk över
Steg 4
Sätt på slowcookern på HÖG medan du knådar degen en liten stund (typ någon minut). Dra gärna isär degen några gånger och sedan knåda ihop.
Steg 5
Lägg ner ett bakplåtspapper i slowcookern och lägg ner limpan. Sätt på locket med en kökshanduk under så fångas kondensen upp i handduken. (se bild längre ner i inlägget ⬇)
Steg 6
Kör på HÖG i ca 2 h.
Steg 7
Ät ditt nybakta bröd med smör som bara smälter…. 🤩🤩
Slowcookingkokböcker
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Tack snälla du för att du delar hur du gör 🙂
❤️❤️❤️🙏🥰
Jag har bakat brödet en gång det blev super gott men igår provade jag att göra samma bröd gluten fritt men det gick inte
Det är lite klurigt att göra glutenfritt, har inte lyckats heller ännu..😊
Det var super enkelt och så gott, kommer göra det många gånger. Tack Linda för att du inte gav upp 🤩👍
Åh vad roligt att du gillade det, Jenny 🥰🥰🤩
Väntar med spänning, mitt första bröd ligger i slow cooker nu. 45 min kvar. Gissar att man inte ska lyfta på locket innan 2 tim. Tack för att du la ut detta
Hoppas det blev mums!!
Måste testas!
Ja, prova 🙂
Går det att göra med grövre mjöl?
Det går, blir inte lika fluffigt bara, mer kompakt 😊
Kan man kalljäsa det över natten, tro? Har du provat?
Det kan man säkert 😊👍 inte provat dock. Men prova själv och berätta gärna hur det blev 😊
Första brödet är gjort. Blev så gott. Så fler blir det.
Hurra vad roligt att höra 🤩
Torrjäst blandas i mjölet. Degvätskan (vadsomhelst) värms till ca: 40°-42°
Har bakat med torrjäst sedan 1980.
För kalljäst deg används färskjäst.
🤣 maken skrattade gott, verkar som jag med får den där lite galna blicken och han backar ut från köket med.
Ska testa receptet!
😂😂😂😂 exakt samma som hemma här när jag drar igång. Backa undan barn, nu är mamma galen igen…
Har mitt bröd igång. Efter nästan två timmar är inte brödet brunt ovanpå.Sla jag öka längden då?
Kolla undersidan, den blir mer brun, och kör lite till isåfall
Blir så inspirerad här!…undrar hur stor bröd-deg du gör?
Hur många liter är din slowCocker på?
Fyller du den till hälften eller hur blir bäst?
Men åh vad roligt 🥰 jag bakade denna i en 5 liters slowcookern 😊