Bästa soppbrödet- Fetaostbröd med rosmarin och timjan

Detta bröd är så enkelt att göra och blir så gott till soppor eller sallader eller bara äta som det är. Du jäser brödet direkt i ugnsformen så trycker du bara ner fetaostbitar och strör över kryddor och gräddar i ugnen. Om du ska laga en soppa eller gryta (t ex någon av dessa 20 recept som kan gå hela dagen) så kan du preppa degen på morgonen och sedan grädda när det är dags för middag.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇.

Fetaostbröd med rosmarin och timjan
1 ugnsbröd

1 tsk torrjäst
700 g vetemjöl special
1 tsk salt

5 dl vatten

100 g fetaost, skuren i bitar
1,5 tsk torkad rosmarin
1,5 tsk torkad timjan
1 tsk flingsalt

  • Blanda ihop de torra ingredenserna och låt stå i ca 10 min så torrjästen aktiveras
  • Blanda i 5 dl vatten och rör ihop och knåda snabbt ihop till en deg.
  • Häll i 1 msk olja i en ugnsform och tryck ner degen i formen.

Lägg en bakhanduk över formen och låt jäsa i rumstemperatur under natten eller under dagen

  • Sätt på ugnen på 250 grader.
  • Ta lite vetemjöl och strö över degen och tryck ner fetaostbitar på olika ställen i brödet.
  • Strö över timjan, rosmarin och flingsalt
  • Grädda i ugnen i ca 15- 20 minuter
  • Ta ut och låt svalna på ett galler.
  • Ät och njut!

Andra brödrecept

Fantastiskt god limpa

1 comment on “Bästa soppbrödet- Fetaostbröd med rosmarin och timjanAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *