Italiensk pulled vealgryta

Om du någonsin undrar varför du har en Crock-Pot så är svaret- för att laga denna rätt!!!

På riktigt, detta var en sån rätt där allt blev perfekt och som får alla smaklökar att jubla! Jag provade att använda högrev på kalv – Oh My God! Kalv är PERFEKT för denna rätt, det blir en mjuk och fin smak och köttet faller samman på ett otroligt bra sätt. Men det går utmärkt att använda någon annan typ av högrev också.

Crockpot- Italiensk pulled vealgryta
6-8 portioner

700- 1000 g högrev, kalv eller nöt
15 champinjoner eller kantareller
rapsolja
2 stora rödlökar
3 morötter
2-4 finhackade vitlökar
250 g pancetta, bacon eller kalkonbacon
2 lagerblad
2 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater
75 cl matlagningvin
1 mörk oxbuljongtärning, smulad
1 köttbuljongstärning, smulad
2 tsk salt
Svartpeppar

Gör så här:

Bryn lök, vitlök och svamp och lägg åt sidan i en skål. Bryn köttet och häll sedan ner lök, vitlök och svamp tillsammans med de andra ingrediernserna.

Kör på låg i 8-10 h. Dra isär köttet och blanda runt och låt stå i 30- 45 minuter till. Servera med nykokt pasta, riven parmesan och bara njut…

Viktväktarna:

Vid 700 g kalv med kalkonbacon och 8 portioner blir såsen 4 SP. Lägg till för pasta

Slowcookerkokboken
Slowcookerkokboken finns att köpa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

7 comments on “Italiensk pulled vealgrytaAdd yours →

    1. Du kan göra som.du vill. Kör du den hel tar det lite längre tid innan den blir pulled bara..👍😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *