Tacopaj med libabröd med slökokt fyllning på nötfärs/vegofärs och sötpotatis

Jag älskar paj och jag har kommit på att du kan göra pajfyllningen i slowcookern och sedan bara slänga in i ugnen när du ska äta på valfri pajdeg. Du kan göra egen eller använda färdig pajdeg men jag hade massa libabröd i frysen så tänkte att det går ju superbra och kan inte vara enklare. Det blev toppenbra 🤩

Sötpotatis var extra billigt just nu så jag drygade ut fyllningen med sötpotatis som passar så bra ihop med tacokryddor. Det går bra att använda vegofärs, då behöver du lägga till 2 dl vatten då vegofärs inte avger vätska som köttfärs gör.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Fyllningen
600 g nötfärs eller blandfärs (eller 500 g vegofärs, lägg till 2 dl vatten då)
400 – 500 g sötpotatis, skalad och skuren i bitar
3 msk tacokrydda (drygt 1 påse)
0,5 dl chilisås (Heinz)
1 liten burk majs, avrunnen
1 köttbuljongtärning
1 tsk salt

Smör att steka i

(Om du ska tryckkoka så ha i 1 dl vatten)

Pajdeg
2-3 libabröd

För fyllningen
1 ägg
1 dl mjölk

Topping
2 dl riven ost

Till servering
Sallad
Rödlök
Gurka
Tomat

Gör så här:

  • Bryn färsen i olja eller smör i en stekpanna eller direkt i din slowcooker/tryckkokare.
  • Lägg i resten av fyllningsingredienserna i grytan och rör om. Kör enligt följande
    • LÅG: 8-9 h
    • HÖG: 6- 7 h
    • Meat 20 min på tryckkockning/Crock- Pot Express
  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Lägg ut libabröden i en ugnsform
  • Rör ner 1 ägg och 1 dl mjölk i slowcookern och rör om.
  • Häll ner fyllningen ovanpå libabröden och strö över 2 dl ost.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min.

Andra pajer

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Vet du inte var du ska börja? Vill du se bredden av allt du kan laga i din slowcooker? Då är detta kokboken för dig.

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Hur får du vardagslogistiken att går ihop? Denna bok hjälper dig till en godare och mindre stressad matvardag

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Kaloriberäknade recept som gör dig lycklig.

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking

2 comments on “Tacopaj med libabröd med slökokt fyllning på nötfärs/vegofärs och sötpotatisAdd yours →

  1. Hej. Tänkte testa receptet. Läggerdu bara ut bröden i formen och häller över fyllningen..?
    Eller hyr gördu. Vilken ugnsvärne är det mitt i ugn hur länge

    1. Hej Gunbritt
      Ja, jag bara la ner bröden. Bra att du sa till, ajg insåg att jag missade att skriva ut de sista momenten, jag har uppdaterat receptet nu 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *