Sjömansbiff är en svensk klassiker och det finns många varianter. Jag testade här att göra den på högrev så den blev lite pulled och la till morot och palsternacka och det blev verkligen en hit! Väldigt enkelt och med inte så många konstiga ingredienser så blev det en hit i hela familjen. Föredrar du mörkare öl så testa att byta ut till det.
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.
Andra mumsiga husmansklassiker
Sjömansbiff på pulled högrev med potatis, morot och palsternacka
6 portioner
800 g högrev, skuren i ca 4 bitar
6-8 potatisar, skalade och skurna i bitar
3 stora morötter, skalade och skurna i bitar
2 palsternackor, skalade och skrurna i bitar
1 gul lök, skuren i skivor
33 cl öl, ljus
2 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
2 dl vatten (3 dl om du lagar grytan på spisen)
1 köttbuljongtärning
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
- Bryn lök och kött i din gryta/slowcooker/tryckkokare eller stekpanna i smör.
- Lägg i potatisen, morötterna. palsternacka och resten av ingredienserna i grytan/slowcookern/tryckkokaren
Kör enligt följande:
- LÅG 8-9 h
- HÖG 6-7 h
- MEAT/STEW i 50 min (tryckkokning)
- Gryta på spis: koka på svag värme i 60 min
- Servera med lingonsylt och/eller inlagda rödbetor och en god sallad.
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
Det här var det godaste vi ätit på länge. Inte allt för många ingridienser men otrolig smak. Helt suverän rätt. Den kommer att vara favoriten ett bra tag.
Men åh vad glad jag blir!!!🤩🤩🤩 Tack för att du berättar