Allt i ett- det bästa med slowcooking! Du lagar både kött och potatis samtidigt och sen är det bara att vispa ihop en gräddsås och koka lite grönsaker till så är allt färdigt att äta när du är redo för middag 😊😊
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Köttfärslimpa med svartvinbärssaft med potatis och champinjoner
6 portioner
800 g nöttfärs
1 dl ströbröd
1,75 dl mjölk
0, 5 dl Svartvinbärssaft, koncentrat
1 msk kinesisk soja
1,5 msk kalvfond
1,5 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Ca 1 kg små potatisar, halverade
10-12 champinjoner
Tillbehör
Gräddsås
Svartvinbärsgele
Gör så här:
- Häll ner ströbröd, mjölk, svartvinbärssaft, soja, kalvfond och kryddorna i en bunke. Låt stå några minuter.
- Blanda ner köttfärsen och knåda runt med handen så allt blandar sig ordentligt.
- Lägg ner färsen i slowcookern och forma till en limpa.
- Halvera potatisen i mindre bitar och lägg ner runt limpan tillsammans med champinjonerna.
- Kör på LÅG i 7-8 h eller HÖG i 5-6 h.
- Servera med gräddsås, gröna bönor och svartvinbärsgelé

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Ljudbok ”Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag” finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.
Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking
”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag



0 comments on “Köttfärslimpa med svartvinbärssaft med potatis och champinjoner i slowcookern”Add yours →