Saffransscones med dinkelmjöl och surdeg

Jag fick inspirationen till detta recept av ett recept från Saltå Kvarn (se originalrecept här).

Jag har aldrig hållit på med surdeg men varit väldigt nyfiken. Jag var inte riktigt redo att göra en egen surdeg så jag åkte helt enkelt till Saltå Kvarns butik (vilket jag har turen att den bara ligger 10 min från mig) och köpte en surdegsstart. Jag minskade lite på surdegen och ökade bakpulvret för jag blev lite osäker men ska testa originalreceptet senare.

Dessa scones med färskost och björnbärsmarmelad var höjdpunkten på hela julen 🥰🥰🤩

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇

Saffransscones med dinkelmjöl och surdeg
8 sconesbullar

1,5 dl siktat dinkelmjöl
2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 krm salt
0,5 g saffran (1 påse)
1,5 dl mjölk eller havremjölk
1 msk surdeg
50 g smör, smält

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  • Blanda ner mjölk, surdeg och smör och rör ihop. knåda inte ihop degen för mycket.
  • Klicka ut degen till 8 bullar på en bakplåtsklädd plåt.
  • Grädda mitt i ugnen i 9-11 minuter.
  • Servera med färskost och björnbärssylt eller min hemgjorda plommonchutney med valnötter

Andra brödrecept

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR

0 comments on “Saffransscones med dinkelmjöl och surdegAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *