Plommonchutney med valnötter

Plommonsäsong! Jag har själv inget plommonträd men en granne bad mig plundra hennes plommonträd.. well, det var inget jag tackade nej till 🙂

Jag gjorde denna i slowcookern men den går lika bra att göra på spisen 🙂

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och kika in på Crockpotskolan för tips pch recept.

Plommonchutney med valnötter

1 kg plommon, urkärnade
1 dl vatten

400 g syltsocker

50 g valnötter

Gör så här:

Slowcooker: Lägg ner urkärnade plommon och vatten i slowcookern, kör på LÅG i 2 h, häll i socker, kör 30 min till.

I kastrull: Lägg ner urkärnade plommon och vatten i en kastrull och koka på låg värme i ca 10 min, häll i socker, koka 5min till.

Rosta valnötterna i en torr stekpanna och bland ner i chutneyn och låt svalna

Kokböcker från Lindas Mathörna

Läs mer här

3 comments on “Plommonchutney med valnötterAdd yours →

  1. Världens bästa plommonchutney!!! Jag gjorde i crockpoten och tillsatte även 1/2 tsk chiliflakes och 2 msk Calvados. Fem stjärnor ⭐️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *