Saffransfiskgryta med tomat, potatis, chili och grädde

Detta kan vara den godaste fiskgrytan jag gjort! Du kan laga den på gryta på spisen, i din slowcooker eller i din tryckkokare. Så välj det som passar dig. Jag hade inte så mycket tid att förbereda på morgonen så jag tryckkokade basen och hällde sedan i fisk och grädde på slutet.

Kombinationen tomat, chili och saffran blev en kärlekshistoria hos oss i familjen när jag lagade denna pastasås och sedan gick det inte att sluta komma på recept med denna kombo. Har även en kycklinggryta i huvudet som måste lagas snart 🙂

För att få ner priset lite per portion så minskade jag ner lite på fisken och ökade på med potatis och morötter.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och kika in på Crockpotskolan för tips pch recept.

Saffransfiskgryta med tomat, potatis, chili och grädde (recept för slowcooker, tryckkokare eller gryta på spis)
4-6 portioner

0,5 purjolök, skuren i mindre bitar
3 vitlöksklyftor, hackade eller 1,5 tsk vitlökspulver
1 g saffran (2 påsar)
1 msk rapsolja
6 potatisar, sköljda och skurna i bitar med skalet på
3 morötter, tvättare och skurna i slantar
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater a 500 g
5 dl vatten
2,5 st fiskbuljongtärningar
1 tsk chilipulver
0,5 tsk salt
1 krm malen svartpeppar

På slutet
300 g vit fisk
2, 5 dl matlagningsgrädde eller växtbaserad grädde

Topping
Aioli
Chiliflakes

Gör så här:

  • Bryn purjolök och vitlök i oljan tillsammans med saffran i en stekpanna/gryta eller direkt i din slowcooker/tryckkokare om du har den funktionen.
  • Lägg i resten av ingredienserna förutom fisk och grädde och kör enligt följande
    • SLOWCOOK: LÅG 8- 9 h eller HÖG i 6-7 h.
    • TRYCKKOKNING: SOUP i 50 minuter
    • GRYTA PÅ SPIS: Småkoka på medellåg värme i 30-40 minuter eller tills potatisen är mjuk
  • Häll i grädde och fisk, kör på HÖG i 15 minuter (slowcooker/tryckkokare) eller koka upp och småkoka i 5-10 minuter.
  • Servera med nybakat bröd, aioli och chiliflakes

Reklam för mina kokböcker

Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna
Slowcooking och tryckkokning- en introduktion och 80 recept som alla kan laga – Köp den på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

2 comments on “Saffransfiskgryta med tomat, potatis, chili och gräddeAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *