Som söndagssteken med gräddsås fast i pulled form och grädden blandas i på slutet. Jag har en förkärlek för kött och plommon. Det var en klassiker hemma hos mig då mamma ofta lagade söndagsstek i alla typer av former. Detta blev en kanongod variant där jag kör högrev till pulled tillsammans med torkade frukter och sedan har jag i grädde på slutet.
Här finns lite andra recept med samma tema
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder
Pulled beef med aprikos, plommon, äpple och päron i slowcookern
6 portioner
1 kg högrev
ca 200 g torkade frukter (jag hittade en påse med blandade frukter men du kan använda blanda som du vill)
1 msk kinesisk soja
2 dl vatten
1,5 msk oxfond
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk salt
På slutet
3 dl grädde
Gör så här
- Bryn kötter runt om så den får ordentlig yta, antingen i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen.
- Lägg ner köttet i din slowcookergryta och häll på resten av ingredienserna.
- Kör på LÅG i 8-10 h eller HÖG i 6-7 h.
- Lyft ur köttet och dra isär köttet med två gafflar, lägg tillbaka köttet i slowcookern och häll på grädden.
- Kör på HÖG i 30 minunter.
- Servera med potatismos eller klyftpotatis och en god sallad.
Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna
”Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
”Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking
”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag
hejsan
Dum fråga kanske men vad ska jag göra med de torkade frukterna? Ska de stoppas in i köttet eller ? Verkar supersmarrigt så vill gärna prova 🙂
Hej Emelie 😊 ingen dum fråga. Du lägger dem runt om köttet.
Om man gör denna i gjutjärnsgryta i ugnen så tar det väl 4-5 timmar eller vad tror du?
Ja, det skulle vara en bra tipsplan 🙂