Lyxig chokladtårta LCHF

den

Dags för födelsedagsfirande och jag passar på att prova denna underbara tårta. Vem behöver socker? Inte jag!!

image

Chokladtårta

Antal personer: Ca 12

Ingredienser
Botten:
200 g hasselnötter
75 g smör
 
Fyllning:
4 ägg
3 dl vispgrädde
200 g Philadelphiaost
300 g sockerfri choklad, minst 70%, jag använde cloetta
1/2 msk vaniljpulver
ca 1 dl sötningsmedel (jag tog sötströ)

Gör så här
Hacka nötterna fint i matberedare, blanda med det smälta smöret. Bred ut det i botten på en springform (med bakplåtspapper i botten) och grädda i 225 grader tills nötterna får fin färg (ca 10–15 minuter)

Hacka och smält chokladen i vattenbad. Dela äggen och vispa vitorna till ett hårt skum. Vispa grädden hårt. Vispa äggulorna, med vanilj, sötningsmedel och ost.

Blanda den avsvalnade chokladen med hälften av grädden, blanda sedan försiktigt i resten av grädden, därefter ägguleblandningen och sist äggvitan. Häll chokladsmeten över nötbotten och ställ i kylskåp över natten.

Jag serverade den med vispad grädde och färska jordgubbar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *