Vardagskycklinggryta LCHF

den

Sommartid – I CURSE YOU! Hur kan en liten timme göra så man känner att hjärnan hoppat ur kroppen och blivit nedtrampad av en hord dinosaurier..

Igår skulle man kunnat spela in en zombiefilm på riktigt för jag tror inte jag träffade en enda människa igår som inte såg helt förstörd ut. Lägg till lite apokalyptiskt regn och voila! Zombieapokalyps a la sommartid!

Idag var iallafall solen framme och jag tog tillfället i akt att promenera både till jobbet och på lunchen. Slog stegrekord idag

image

Kände att jag behövde något lättlagat som blir flera luncher så det blev en kycklinggryta med grädde och fetaost som blir färdig i ugnen. Maken fick ris till….

1 kg kycklingfile
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl minifraiche
1 msk Kycklingfond
150 g fetaost 10 %
3 hackade vitlöksklyftor
10 champinjoner
2 tomater
Soja
Samba oelek

Stek svamp och vitlök på medelvärme. Fräs kycklingen i små bitar. Lägg allt i en ugnsform. Häll i grädde, minifraiche, fetaost och fond i stekpannan. Koka upp. Krydda med soja och sambal och salt och peppar. Häll såsen över kycklingen och lägg tomatklyftorna över. In i 200 grader i 20- 25 min.

Servera med kokta bönor och ris om man vill ha lite kolhydrater.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *