Linsbolognese med grekiska kryddor i Crock-pot och Crock-Pot Express

Det regnar <3 då blir jag lycklig för då kan jag vara inne i köket och laga mat utan att dö av värmeslag. Sommaren har varit underbar och jag älskar sol men jag får något drömskt i blicken när det börjar gå mot höst och jag börjar få inspiration om allt gott som ska lagas. För det går inte att förneka- höst och vinter är slowcookingtider 🙂

Så det börjar bli dags att börja jobba och det betyder matlådor för mig- kände att jag ville behålla lite sommar och Grekland kvar så gjorde denna linsbolognese med grekisk kryddning och toppade med fetaost på toppen <3

Så mealprepptiden har börjar och denna rätt ger mig 12 portioner mat för en billig peng dessutom. Följ mig på Instagram och Facebook för tips och inspiration för matlagning i vardagen.

Linsbolognese med grekiska kryddor
10-12 port
5 dl linser ( jag blandade beluga och röda linser)
4 burkar krossade tomater
2 msk vitvinsvinäger
1 dl ketchup
1 dl tomatpuré
9 dl vatten
3 msk grönsaksfond
3 pressade vitlöksklyftor
1 hackad gul lök
3 tsk grekisk kryddblandning (1 tsk oregano, 1 tsk timjan, 1 tsk paprikapulver)
3 tsk salt
Peppar
Olivolja eller rapsolja att steka i

Gör så här:
Hacka lök och pressa vitlök och fräs den tillsammans med olja och linser i grytan (jag gjorde den i Expressen som har stekfunktion- har man inte det och vill snabba på saker så byt ut löken mot lökpulver och vitlök mot vitlökspulver eller vitlök på tub)

Häll ner resten av ingrediernserna och kör enligt följande:

  • Crock-Pot: 6-7 h på låg eller 4-5 h på hög
  • Crock-Pot Express: 25 min på tryckfunktion

Slowcookingkokböcker

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

0 comments on “Linsbolognese med grekiska kryddor i Crock-pot och Crock-Pot ExpressAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *