Grekisk linssoppa med fetaost

Idag blev det en ny linssoppefavorit som jag lagade till den nya kokboken och som barnen blev helt förälskade i. Det är ju såklart högsta betyg så bara att göra igen… och igen… 😊

Soppan får smak av rosmarin och oregano och honung och sedan tillsammans med sältan av fetaosten och ett gott bröd så har du här receptet som kommer värma dig i höstblåsten.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Grekisk linssoppa med fetaost
4-6 portioner

3 dl röda linser, torkade
12 dl vatten (13 dl om du gör den i gryta på spis)
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
2 morötter, skalade och grovrivna
1 tsk rosmarin
1 tsk oregano
1 msk honung
1 msk äppelcidervinäger
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar

Topping
Fetaost
Ett gott bröd, gärna grekiskt lantbröd

Gör så här:

  • Lägg ner alla ingredienserna din gryta, slowcooker eller tryckkokare, förutom fetaosten, och rör om.
  • Kör enligt något av följande alternativ:
    • Slowcooking: LÅG i 8-10 h eller HÖG i 5-7 h
    • Tryckkokning: SOUP i 15 minuter
    • Gryta på spis: Koka på låg värme i 20- 25 minuter
  • – Servera med smulad fetaost på toppen och ett gott bröd

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR

0 comments on “Grekisk linssoppa med fetaostAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *