Crockpot – AMAZING Fläskytterfile med balsamvinäger

Crockpot – AMAZING Fläskytterfile med balsamvinäger

OH MY GOD! Detta recept fick mig nästan att gråta lite… så gott var det… Köttet blev perfekt, inte ’pulled’ utan bara mört. Såsen använde jag till att smaksätta rödvinssåsen och allt är bara fantastiskt nu och jag skulle kunna skriva 10 sidor till om hur fantastiskt detta var men det blir lite tråkigt så GÖR den bara så ni förstår…. ’andetag’ Slowcookerkokboken Slowcookerkokboken finns att köpa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook
image Följ mig även på Instagram (mer matlagning i vardagen) och på Facebook Ingredienser 1 kg fläskytterfile 0, 5 dl Japansk soja (ljus soja) 0, 5 dl balsamvinäger 1 msk farinsocker 1 msk olivolja 1 hackad lök 3 hackade vitlöksklyftor 2 tsk timjan Salt Tillbehör Fetaoströra  (Japp, igen… men kom igen..den är ju så GOD!) Rödvinssås (pulver gjord på 2 dl vatten och 0, 5 dl sky från pottan. Ugnsbakad potatis, sötpotatis och morötter med salt och vitlökspulver 200 grader i ca 35- 40 minuter. image Gör så här : Blanda ihop allt till såsen. Fräs köttet så den får lite yta. Lägg ner köttet i pottan och häll såsen över. Sätt på låg i 3- 4 h image image image

36 comments on “Crockpot – AMAZING Fläskytterfile med balsamvinägerAdd yours →

  1. Ska rödvinssåsen OCH det som står under fläskytterfilen ned i grytan eller ska rödvinssåsen serveras efteråt?

        1. Ah, jag menade sojasåsen som står under fläskytterfilen…
          0, 5 dl Japansk soja (ljus soja)
          0, 5 dl balsamvinäger
          1 msk farinsocker
          1 msk olivolja
          1 hackad lök
          3 hackade vitlöksklyftor
          2 tsk timjan
          Salt

  2. Detta recept är svårt att konvertera rakt av, man måste ha mer vätska för att köra i tryckkokaren. Men man kan lägga till 2 dl vatten och lite buljong kanske. Köra typ 20 min i tryckkokaren.. Har inte provat men om du prövar så berätta hur det gick 👍😊

  3. Tillagade fläskfilén ikväll och jag säger bara mums! Så god!
    Visst borde man kunna skiva upp köttet och servera kallt till potatisgratäng?

    1. Hej Lena
      Brukar blanda ca 150 g fetaost, 1 ca 1 dl Creme Fraiche, 1 pressad vitlöksklyfta, salt och lite citron. Även lite honung ger den ett lygt

  4. Hej. Kör du på slow cook och låg temp i det här receptet? Är mitt andra försök att laga mat i pottan 😬

  5. Men gode gud så gott!! Jag brukar göra ytterfilé på vanligt sätt men det kommer jag aldrig att göra mer i hela mitt liv!!!!
    Oh vilka smaker! Vi är så himla nöjda. Tack för superrecept.

  6. Linda snälla sluta skriv att du kastar ner maten i ”pottan” i mitt familjehem var pottan den som stod under sängen;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *