AMAZING Fläskytterfile med balsamvinäger i slowcookern

AMAZING Fläskytterfile med balsamvinäger i slowcookern

OH MY GOD! Detta recept fick mig nästan att gråta lite… så gott var det…
Köttet blev perfekt, inte ’pulled’ utan bara mört. Såsen använde jag till att smaksätta rödvinssåsen och allt är bara fantastiskt nu och jag skulle kunna skriva 10 sidor till om hur fantastiskt detta var men det blir lite tråkigt så GÖR den bara så ni förstår…. ’andetag’

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook. Följ mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker och här om vilka Crock-Pots jag använder

image

Ingredienser
1 kg fläskytterfile

0, 5 dl Japansk soja (ljus soja)
0, 5 dl balsamvinäger
1 msk farinsocker
1 msk olivolja
1 hackad lök
3 hackade vitlöksklyftor
2 tsk timjan
Salt

Tillbehör
Fetaoströra  (Japp, igen… men kom igen..den är ju så GOD!) blanda 150 g fetaost med 2 dl creme fraiche, Rör ner 1 riven vitlöksklyfta och 1 tsk honung och smaka av med örtsalt. 

Rödvinssås (pulver gjord på 2 dl vatten och 0, 5 dl sky från pottan).

Ugnsbakad potatis, sötpotatis och morötter med salt och vitlökspulver
200 grader i ca 35- 40 minuter.

image

Gör så här :
Blanda ihop allt till såsen. Fräs köttet så den får lite yta. Lägg ner köttet i pottan och häll såsen över. Sätt på låg i 3- 4 h

image
image
image

Kokböcker och ljudbok från Lindas MathörnaLÄS MER HÄR

45 comments on “AMAZING Fläskytterfile med balsamvinäger i slowcookernAdd yours →

  1. Ska rödvinssåsen OCH det som står under fläskytterfilen ned i grytan eller ska rödvinssåsen serveras efteråt?

        1. Ah, jag menade sojasåsen som står under fläskytterfilen…
          0, 5 dl Japansk soja (ljus soja)
          0, 5 dl balsamvinäger
          1 msk farinsocker
          1 msk olivolja
          1 hackad lök
          3 hackade vitlöksklyftor
          2 tsk timjan
          Salt

  2. Detta recept är svårt att konvertera rakt av, man måste ha mer vätska för att köra i tryckkokaren. Men man kan lägga till 2 dl vatten och lite buljong kanske. Köra typ 20 min i tryckkokaren.. Har inte provat men om du prövar så berätta hur det gick 👍😊

  3. Tillagade fläskfilén ikväll och jag säger bara mums! Så god!
    Visst borde man kunna skiva upp köttet och servera kallt till potatisgratäng?

    1. Hej Lena
      Brukar blanda ca 150 g fetaost, 1 ca 1 dl Creme Fraiche, 1 pressad vitlöksklyfta, salt och lite citron. Även lite honung ger den ett lygt

  4. Hej. Kör du på slow cook och låg temp i det här receptet? Är mitt andra försök att laga mat i pottan 😬

  5. Men gode gud så gott!! Jag brukar göra ytterfilé på vanligt sätt men det kommer jag aldrig att göra mer i hela mitt liv!!!!
    Oh vilka smaker! Vi är så himla nöjda. Tack för superrecept.

  6. Linda snälla sluta skriv att du kastar ner maten i ”pottan” i mitt familjehem var pottan den som stod under sängen;)

  7. Det här blev torrt. Kanske bara hade otur med köttet. Körde 3,5 timmar på låg, men var invigning så jag vet inte om jag skulle låtit köttet gå kortare eller längre.

  8. Detta är mitt go to recept för fläskytterfile, så gott! Jag stoppar in en termometer i och kör till 68 grader.

Lämna ett svar till Linda Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *