Pulled beef med apelsin med picklad rödkål på saffransbröd från Kom i form-kokboken

Innehåller reklam för min kokbok ”Kom i form med din slowcooker”

Detta är ett perfekt recept till nyår! Vill du imponera på gästerna men samtidigt vara kalorismart, då är detta ett perfekt recept! Köttet blir så mört och smakrikt och tillsammans med den picklade rödkålen och saffransbröden så har du en riktig hit!

Detta är ett recept från min slowcooking-kokbok ”Kom i form med din slowcooker” som är så himla god och är väldigt fräsch.

Du kan köpa boken den på BokusAdlibris eller Isaberg Förlag

Kom i form med din slowcooker

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

Pulled beef med apelsin med picklad rödkål på saffransbröd
8 portioner

Näringsvärden per portion:
Kcal: 471
Protein: 29,5 g/25 %
Kolhydrater: 38,1 g/33 %
Fett: 21,4 g/42 %

Ingredienser
1 kg högrev
5 vitlöksklyftor, hackade
3 rödlökar, i klyftor
Saft och rivet skal från 1 apelsin
0,5 dl koncentrerad apelsinjos
0,5 msk salt
1 krm svartpeppar

0,5 msk smör till stekning

Till servering

Romansallad
Picklad rödkål (se recept längre ner)
1 potatisbröd med saffran per portion (se recept längre ner)
1 tsk hackad mandel per portion
1 skiva apelsin per portion

Gör så här

  1. Bryn högrevet i smöret i en stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen. Sänk värmen och bryn sedan lök och vitlök på medelvärme.
  2. Lägg ner kött, lök och vitlök i slowcookern tillsammans med resten av ingredienserna och rör om.
  3. Kör på LÅG i 8-10 h eller på HÖG 6-7 h eller MEAT i 50 min i tryckkockaren.
  4. Dra isär köttet med två gafflar och blanda runt och kör på HÖG i 30 minuter så köttet får dra åt sig av såsen.
  5. Lägg romansalladblad på potatisbröden, lägg på kött, picklad rödkål och hackad mandel. Servera med en skiva apelsin som sedan pressad över allt.

Glutenfritt: Servera med 60 g glutenfritt bröd per portion.
Laktosfritt: Använd laktosfri gräddfil när du gör brödet.

Förbereda kvällen innan:
Gör steg 1 och 2, förvara i kylen. På morgonen gör steg 3. När det är dags att äta, gör steg 4 och 5.

Potatisbröd med saffran
10 st bröd
Dessa potatisbröd med saffran är så grymt goda och du kan använda dem till mycket, framför allt i jultid. Vill du ha mer neutrala bröd så kan du bara ta bort saffranet.

Näringsvärde per bröd
Kcal: 188
Protein: 4,3 g/ 10 %
Kolhydrater: 36,5 g/ 82 %
Fett: 1,6 g/8 %

Ingredienser
600 g kokt, mjölig potatis
0,5 msk smör
0,5 g saffran (1 påse)
2 msk gräddfil
1 tsk honung
Ca 6 dl vetemjöl
1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka potatisen så den blir mjuk.
  2. Lägg potatisen i en bunke och mosa sönder.
  3. Blanda ner smör, saffran, gräddfil, honung och salt med potatismoset och rör om ordentligt.
  4. Rör ner vetemjölet lite i taget och knåda ihop det tills det blir en deg.
  5. Dela i 10 biter och kavla ut ett bröd i taget till ett tunt tunnbröd.
  6. Hetta upp en stekpanna till nästan högsta värmen.
  7. Stek bröden i torr stekpanna i någon minut per sida tills bröden får färg.
  8. Servera direkt med topping.

Glutenfritt: Nej
Laktosfritt: Använd laktosfri gräddfil och laktosfritt smör.

Picklad rödkål

Ingredienser
500 g rödkål, finstrimlad med osthyvel

Lag:
1,5 dl vatten
1 dl sötningsmedel
0,5 dl ättika
0,5 tsk salt

Gör så här:

  1. Lägg den strimlade rödkålen i en bunke.
  2. Blanda ihop ingredienserna till lagen i en kastrull. Koka upp och rör runt så allt löser sig.
  3. Häll sedan den varma lagen över rödkålen och låt stå i 4 h innan servering.

Glutenfritt: Ja
Laktosfritt: Ja

0 comments on “Pulled beef med apelsin med picklad rödkål på saffransbröd från Kom i form-kokbokenAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *