Allt i ett- det bästa med slowcooking! Du lagar både kött och potatis samtidigt och sen är det bara att vispa ihop en gräddsås och koka lite grönsaker till så är allt färdigt att äta när du är redo för middag 😊😊
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.
Köttfärslimpa med svartvinbärssaft med potatis och champinjoner
6 portioner
800 g nöttfärs
1 dl ströbröd
1,75 dl mjölk
0, 5 dl Svartvinbärssaft, koncentrat
1 msk kinesisk soja
1,5 msk kalvfond
1,5 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Ca 1 kg små potatisar, halverade
10-12 champinjoner
Tillbehör
Gräddsås
Svartvinbärsgele
Gör så här:
- Häll ner ströbröd, mjölk, svartvinbärssaft, soja, kalvfond och kryddorna i en bunke. Låt stå några minuter.
- Blanda ner köttfärsen och knåda runt med handen så allt blandar sig ordentligt.
- Lägg ner färsen i slowcookern och forma till en limpa.
- Halvera potatisen i mindre bitar och lägg ner runt limpan tillsammans med champinjonerna.
- Kör på LÅG i 7-8 h eller HÖG i 5-6 h.
- Servera med gräddsås, gröna bönor och svartvinbärsgelé
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
0 comments on “Köttfärslimpa med svartvinbärssaft med potatis och champinjoner i slowcookern”Add yours →