Det är få saker som är så gott som en klassisk köttgryta. Jag och min mamma har gjort så många grytor tillsammans från gamla nötta kokböcker att jag blir alldeles varm i kroppen när jag tänker på det.
Gör den gärna dagen innan så smakerna får utvecklas under natten
Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.
Klassisk Köttgryta
6-8 portioner
1 kg nötgrytbitar/högrev
1 gul lök
15 champinjoner
3 morötter
1,5 msk oxfond
2 lagerblad
2 tsk timjan
1 msk balsamvinäger
1 tsk soja
3 dl vatten
3 msk tomatpuré
salt
svartpeppar
Gör så här:
Bryn lök på medelhög värme i stekpanna eller direkt i din slowcooker om den har den funktionen
Bryn köttet så den får stekyta
Lägg i resten av ingredienserna och kör enligt följande
- LÅG 8-10 h
- HÖG 6-7 h
- MEAT/STEW i 50 min (tryckkokare)
Servera med kokt potatis, vinbärsgele, gräddsås och en fräsh sallad
Kokböcker och ljudbok från Lindas Mathörna– LÄS MER HÄR
Den här blir det idag i min nybörjar-potta. Ska bli spännande att jämföra smaken mot det turkiska receptet! 👍
Tack för alla tips och nyhetsbrevet det senaste året! Det gör verkligen att vi vågar ta ut svängarna utan besvikelse.
Hoppas du sett min medverkan i tävlingen!
Hej!
Nybörjare på detta, du skriver 6-8 h. Men hur vet man om det är klart? Något tips?
Hej Malin 🙂 ja tiderna kan vara llite förvirrade, jag brukar säga att börja på det lägsta och se hur din slowcooker fungerar. Det beror lite på t ex köttstorlek, hur stor pottan är mm. Lycka till 🙂
Man smakar o känner 🙂