Kantarellpizza på den vilda, slökokta köttfärssåsen och vad vill du lära dig om slowcooking?

Alltså det här med att ha ett No waste- projekt ger verkligen inspiration till riktigt grymma måltider. Detta var en 10-poängare! Jag hade en skvätt kvar från min vilda köttfärsås, en påse kantareller som jag plockat någon dag innan och libabröd. Hmm, tänkte jag, detta kan bli rikigt bra! Så på med köttfärsåsen på pizza, några tomater från tomatplantorna som fortfarande levererar lite och sen på med kopiöst mycket kantareller och massa riven parmesanost 🤩🤩🤩

Vad vill du lära dig om slowcooking?
Jag har fått en idé om att jag ska göra en serie blogginlägg som jag kommer kalla ”Slowcookingskolan”. Här tänker jag att jag ska ta upp olika ämnen som slowcooking och det bästa sättet att få veta vad ni vill veta är att helt enkelt fråga er 🙂 Så skriv i kommentarerna vad du vill veta mer om slowcooking eller vad du hade velat veta när du började med slowcooking.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇

Kantarellpizza på den vilda, slökokta köttfärssåsen
4 stora pizzor

4 stora libabröd
ca 2-3 dl av den här köttfärssåsen (eller egentligen vilken köttfärssås som helst)
Massor av kantareller 🤩 men har du några liter så är det bra, förvällda så vätskan kokat bort
4-5 tomater, skurna i skivor
1 bit riven parmesan (du kan dryga ut med vanlig hårdost)

Babyspenat för topping innan servering

Gör så här:
– Lägg ut libabröden på bakplåtsklädda plåtar.
– Bre på köttfärs, strö över kantareller, lägg på skivade tomater och strö över riven parmesan
– Kör i ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter. Jag brukar använda varmluft för då kan jag ha inne flera plåtar samtidigt.

Slowcookingkokböcker

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

0 comments on “Kantarellpizza på den vilda, slökokta köttfärssåsen och vad vill du lära dig om slowcooking?Add yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *