Kalvgryta med rotsaker och 1:a på Bokus mat & dryck

Att få möjligheten att göra en kokbok var i sig en dröm som gick i uppfyllelse. Men att det är väldigt många av er som vill laga min mat och beställer kokboken och ger mig så vansinnigt fin feedback och underbara kommentarer var jag inte alls beredd på…

Min slowcookerbok ligger alltså 1:a just nu på Topplistan inom Mat & Dryck på Bokus!!!

Den mat som jag hittar på…. Som jag funderar ut i tid och otid (- Kanske ska sätta igång en tvättmaskin….undrar om jag ska ha balsamvinäger eller äppelcidervinäger i den grytan… var var jag?? Jo, tvättmaskin…)

Den mat som jag står och lagar med håret åt alla håll i mitt kök i Järna som en kaosmaskin med barnen som skuttar runt och tittar ner i slowcookern och undrar vad det blir till middag.

Maten som har fotograferats på mitt bord vid fönstret mellan dinosaurievärldar och playmobilpolisstationer.

Maten som, efter jag lagat den, jag försöker röja undan så mycket jag kan för att skona maken från min köksapokalyps (kan tillägga att jag gärna lagar mat, bakar paj och picklar något samtidigt i någon härlig röra). Den maten uppskattar ni! Den känslan är så stor så kan verkligen inte beskriva den!

Tack! Ni är bäst!! <3

Så hur kan jag tacka er på ett bra sätt? Jo, genom en superdupermumsig gryta där barnen tröttnade på att äta med kniv och gaffel och sprang och hämtade skedar istället 🙂 Kalvgryta med rotsaker is coming!

Kalvgryta med rotsaker
4-6 portioner
Ingredienser
800 kalv i grytbitar
2 morötter, skalade och skivade
10 stora champinjoner, delade i mindre bitar
5 dl vatten
1,5 kalvbuljongtärningar
1,5 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
2 lagerblad
1 msk vitvinsvinäger
2 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
1 tsk salt

På slutet
1- 2 dl grädde

Gör så här
1. Lägg ner allt i slowcookern (vill du steka grytbitarna så gör det, men det behövs inte)

Kör enligt följande
LÅG: 8- 9 h
HÖG: 6- 7 h
Expresse (tryckkokning): MEAT/STEW i 40 minuter

2. Häll i grädden och kör på HÖG i 30-45 minuter medan du kokar potatisen

Följ mig på Instagram och Facebook för mer matlagning i vardagen

Ny slowcookingkokbok!
Nu är nya slowcookingkokboken ”Slowcooking i vardagen” här. Den går nu att beställa via Isaberg, Bokus, Adlibris eller där böcker säljs på nätet

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Slowcooking-i-vardagen-IV-1-725x1024.jpg

Slowcookingkokbok
Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga finnas att beställa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris


0 comments on “Kalvgryta med rotsaker och 1:a på Bokus mat & dryckAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.