Kalvgryta med rotsaker och 1:a på Bokus mat & dryck

Att få möjligheten att göra en kokbok var i sig en dröm som gick i uppfyllelse. Men att det är väldigt många av er som vill laga min mat och beställer kokboken och ger mig så vansinnigt fin feedback och underbara kommentarer var jag inte alls beredd på…

Min slowcookerbok ligger alltså 1:a just nu på Topplistan inom Mat & Dryck på Bokus!!!

Den mat som jag hittar på…. Som jag funderar ut i tid och otid (- Kanske ska sätta igång en tvättmaskin….undrar om jag ska ha balsamvinäger eller äppelcidervinäger i den grytan… var var jag?? Jo, tvättmaskin…)

Den mat som jag står och lagar med håret åt alla håll i mitt kök i Järna som en kaosmaskin med barnen som skuttar runt och tittar ner i slowcookern och undrar vad det blir till middag.

Maten som har fotograferats på mitt bord vid fönstret mellan dinosaurievärldar och playmobilpolisstationer.

Maten som, efter jag lagat den, jag försöker röja undan så mycket jag kan för att skona maken från min köksapokalyps (kan tillägga att jag gärna lagar mat, bakar paj och picklar något samtidigt i någon härlig röra). Den maten uppskattar ni! Den känslan är så stor så kan verkligen inte beskriva den!

Tack! Ni är bäst!! <3

Så hur kan jag tacka er på ett bra sätt? Jo, genom en superdupermumsig gryta där barnen tröttnade på att äta med kniv och gaffel och sprang och hämtade skedar istället 🙂 Kalvgryta med rotsaker is coming!

Kalvgryta med rotsaker
4-6 portioner
Ingredienser
800 kalv i grytbitar
2 morötter, skalade och skivade
10 stora champinjoner, delade i mindre bitar
5 dl vatten
1,5 kalvbuljongtärningar
1,5 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
2 lagerblad
1 msk vitvinsvinäger
2 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
1 tsk salt

På slutet
1- 2 dl grädde

Gör så här
1. Lägg ner allt i slowcookern (vill du steka grytbitarna så gör det, men det behövs inte)

Kör enligt följande
LÅG: 8- 9 h
HÖG: 6- 7 h
Expresse (tryckkokning): MEAT/STEW i 40 minuter

2. Häll i grädden och kör på HÖG i 30-45 minuter medan du kokar potatisen

Jag i full gång

Följ mig på Instagram och Facebook för mer matlagning i vardagen

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris
Vet du inte var du ska börja? Vill du se bredden av allt du kan laga i din slowcooker? Då är detta kokboken för dig.

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Hur får du vardagslogistiken att går ihop? Denna bok hjälper dig till en godare och mindre stressad matvardag

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris
Kaloriberäknade recept som gör dig lycklig.

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking


0 comments on “Kalvgryta med rotsaker och 1:a på Bokus mat & dryckAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *