Crockpot – Lyxig fiskgryta med tomat och saffran

den

En mustig fiskgryta med saffran och nybakt bröd till. Kan det bli bättre en regnig och mörk kväll? Nej, tror inte det.

Så enkel och man kan stoppa i lite vad man vill. Jag älskar zucchini så stoppar gärna det i lite allt möjligt.

image

Fiskgryta med saffran och tomat
500 g lax
400 g Alaska pollock eller torsk
4 potatisar
2 stora morötter
1 zucchini
2 pressade vitlöksklyftor
1 pkt saffran
2 fiskbuljongtärningar
3 dl vatten
1 burk krossade tomater
1/ 2 dl grädde av något slag
1 tsk salt
Cayennepeppar

Skär alla grönsaker i bitar och lägg i pottan tillsammans med krossade tomater, vatten, saffran och salt. Låt koka 5- 6 h på hög. Lägg i fisken ca 1 h innan du ska äta och häll i grädden ca 30 min innan.

image

image

image

Servera med aioli och nybakat bröd

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jenni skriver:

    Har avnjutit denna fiskgryta idag och den får 5 av 5 bland våra recept….

    1. linda skriver:

      Åh vad roligt att höra 😊😊😊

  2. Micke Nilheim skriver:

    Förlåt en kanske dum fråga men skall fisken vara tinad eller skall jag lägga på lite mer tid om den är fryst?

    1. linda skriver:

      Hej Micke 😊 finns inga dumma frågor. Om fisken är fryst så kanske du behöver lägga på lite tid, kanske 30 min beroende på hur mycket fisk det är.. lycka till 👍😊

  3. Pia skriver:

    Hej! Vad har du för storlek på crocken? Tänkte på hur man ska beräkna recepten så det inge blir torr mat. Jag har 5,7 liter.

    1. Linda skriver:

      Tror inte storlek på grytan gör jättemycket skillnad utan mer storlek på köttet som du lagar. Fiskgrytan lägger du i fisken på slutet oavsett. Jag har 3 st Crock-Pots och kör med alla, allt från 3,5 liters till 6 liter. Det blir bra i alla 🙂
      Kör du fettsnålt kött såsom fläskfile, fläskytterfile och kycklingfile så kör 1 – 2 h på låg max, och kolla under tiden tills du lärt dig hur det funkar. Fetare kött såsom fläskkarre, fläsklägg, kycklinglår mm kan man köra längre utan att det blir torrt..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *