Crockpot- Kålpudding med vitkål och brysselkål

den

Brysselkålen är här!! Jag kanske är konstig och det tog några år innan jag lärde mig gilla denna grönsak men nu är den en favorit. Så jag tänkte att kålpudding skulle kunna göra sig extra bra med denna kålgrönsak oxå vilket det gjorde!! Så bra att min 3 åring tyckte om det… 🤤🤤😊😊😊 Inkluderar filmbevis!

Lyxig kålpudding 

​1 kg vitkål

200 g brysselkål

3 msk ljus sirap

1 msk soja

0, 5 smulad mörk oxbuljongstärning 

Limpan

800 g nötfärs 

2 dl matlagningsgrädde 

1 msk soja

0, 5 msk vitvinsvinäger 

4 msk ströbröd 

0, 5 dl vatten 

1 msk kalvfond

1, 5 tsk salt 

Svartpeppar 

Gör så här 

Lägg ner strimlad vitkål och brysselkål i crockpoten. Smula över oxbuljongstärning, ringla över sirapen och häll på sojan.

Blanda ihop allt till limpan utom färsen och låt stå några minuter. Blanda i färsen och lägg ner på kålbädden. 

Sätt på låg i 5- 6 h. Servera med kokt potatis eller potatismos, gräddsås, stekta champinjoner och gröna bönor och lingonsylt.



8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lena Jörgensen skriver:

    Åååh så gott det lät!! Det ska jag testa!!

    1. linda skriver:

      Ja vad roligt 😊😊 hoppas det blir bra!!!

  2. Anna skriver:

    ska det inte finnas vatten i grytan ?

    1. linda skriver:

      Hej Anna
      Det behövs inte. Det blir vätska av köttet 👍😊

      1. Anna skriver:

        Tack för snabbt svar det är första gången jag anv. min slökokare:) Kul att se att din son heter Odin min heter Thor:)

        1. linda skriver:

          Vad spännande 😊 hoppas det blir bra… Thor är ett väldigt fint namn, vi övervägde det också. 😊
          Lycka till!

  3. Mamma Mu skriver:

    Kör du med fryst brysselkål, jag menar är de frysta när du lägger i dem i pottan? Eller ska man tina dem först? Verkar väldigt gott 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *