Crockpot- Kålpudding med vitkål och brysselkål

Brysselkålen är här!! Jag kanske är konstig och det tog några år innan jag lärde mig gilla denna grönsak men nu är den en favorit. Så jag tänkte att kålpudding skulle kunna göra sig extra bra med denna kålgrönsak oxå vilket det gjorde!! Så bra att min 3 åring tyckte om det… 🤤🤤😊😊😊 Inkluderar filmbevis!

Lyxig kålpudding ​1 kg vitkål 200 g brysselkål 3 msk ljus sirap 1 msk soja 0, 5 smulad mörk oxbuljongstärning

Limpan 800 g nötfärs 2 dl matlagningsgrädde 1 msk soja 0, 5 msk vitvinsvinäger 4 msk ströbröd 0, 5 dl vatten 1 msk kalvfond 1, 5 tsk salt Svartpeppar

Gör så här Lägg ner strimlad vitkål och brysselkål i crockpoten. Smula över oxbuljongstärning, ringla över sirapen och häll på sojan.

Blanda ihop allt till limpan utom färsen och låt stå några minuter. Blanda i färsen och lägg ner på kålbädden.

Sätt på låg i 5- 6 h. Servera med kokt potatis eller potatismos, gräddsås, stekta champinjoner och gröna bönor och lingonsylt.

Slowcookerkokboken Slowcookerkokboken finns att köpa på Isaberg förlag, Bokus och Adlibris Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook

8 comments on “Crockpot- Kålpudding med vitkål och brysselkålAdd yours →

      1. Tack för snabbt svar det är första gången jag anv. min slökokare:) Kul att se att din son heter Odin min heter Thor:)

Lämna ett svar till Anna Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *