Pulled lamm med citron, honung, timjan och balsamvinäger med fetaost och picklad rödbeta

Okej, har hoppas ni är reda för detta? Detta är en gamechanger! Lammet blir så galet gott och sen i kombination med fetaost och picklad rödbeta (ja, man kan pickla allt 🙂 ) så är allt bra igen.

Lindas mathörna finns även på Instagram och Facebook och glöm inte att följa mig på bloggen så du inte missar massa mumsiga recept. Scrolla ner och skriv in din mailadress ⬇⬇. Här kan du läsa om mina slowcookingböcker.

På buffébordet serverade jag dem i minitacobåtar för att enkelt kunna plocka själv. Går nog utmärkt med baguette, libabröd eller så äter man den som en huvudrätt med klyftpotatis och tzatsiki till 🙂

Pulled lamm med citron, honung, timjan och balsamvinäger
6-8 port eller 12-16 portioner på buffébord

Ingredienser:
1,2 kg lammstek
1 dl vatten
0,5 dl balsamvinäger

2 msk honung
4 vitlöksklyftor
1 citron, skuren i skivor
1 msk torkad timjan
1 msk salt

Servering buffé
Minitacobåtar (de mjuka)
Fetaost
Citronskivor
Picklad rödbeta (recept längre ner)

Servering huvudrätt
Fetaost
Picklad rödbeta
Tzatsiki
Klyftpotatis

Gör så här:
– Salta lammet med saltet och gnugga in det lite grann
– Bryn lammet i en stekpanna i rikligt med smör
– Skär några djupa skåror i köttet och tryck in de skalade vitlöksklyftorna
– Lägg ner lammet i din slowcooker och häll ner vatten och balsamvinäger
– Strö över timjan och ringla över honung
– Lägg de skivade citronskivorna på och runt lammet
– Kör på låg i 8-9 h
– Tryck isär kötter med en stekspade (här ska allt bara trilla ihop) och blanda runt med skyn. Lyft ur det som är kvar av citronen.
– Servera genom att lägga lamm, smulad fetaost, picklad rödbeta och en liten skiva citron i en tacobåt.

Picklad rödbeta
5- 6 rödbetor, skalade och tunt skivade (helst med mandolin)
1, 5 dl vatten
1 dl socker
0,5 dl ättika (12 %)
1,5 msk äppelcidervinäger
0,5 tsk salt

Blanda ihop allt och låt stå ca 4-5 h innan servering

Kokböcker, ljudböcker och Slowcookingskolan från Lindas Mathörna

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

”Kom i form med din slowcooker”– beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Ljudbok Slowcooking – en resa till en lättare och godare matvardag finns nu på Bokus, Adlibris, Storytel, Bookbeat, Nexatory till exempel.

Slowcookingskolan– här lär du dig allt du behöver veta för att komma igång med slowcooking

”Slottsdrakens kokbok- kungligt goda recept” en unik kokbok för barn i 8- 12 års åldern som blandar recept med sagor om draken Flamma som lär sig laga mat. Beställ på Isaberg Förlag

3 comments on “Pulled lamm med citron, honung, timjan och balsamvinäger med fetaost och picklad rödbetaAdd yours →

      1. Härligt recept som vi kommer göra nu under påsken. OBS! Receptet är inte uppdaterat vad gäller honungen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *