Crockpot- Köttfärssås 3.0

Alltså man kan ju aldrig göra för mycket köttfärssås, man kan servera den som den är eller använd detta recept och gör lasagne med keso i din crockpot eller köttfärspaj (prova att göra den i crockpoten 😉)

Ofta blir det lite variation och denna blev så god! Det är fullkomligt omöjligt att göra köttfärssås utan crockpoten när man väl börjat. Smakerna blir oslagbara.. efter en dag i kylen så blir den ännu bättre!

Köttfärssås 3.0

800 g nötfärs

2 förpackningar krossade tomater

3 msk tomatpuré

1 dl chilisås

1 msk balsamvinäger

3 pressade vitlöksklyftor

2 buljongtärningar (1 mörk oxbuljong och 1 grönsak)

1- 2 tsk oregano

1 tsk persilliade

1 tsk salt

Svartpeppar

Sista 30 minuterna

1 dl grädde av valfri fetthalt

Gör så här

Jag föredrar att steka nötfärsen först och jag har en crockpot som man kan steka direkt i vilket underlättar enormt men har man bråttom så lägg ner nötfärsen som den är.

Häll ner resten av ingredienserna och blanda runt. Kör på låg i 6-8 h. Häll i grädde och rör om, kör i 30 minuter till…Done!! Lunchlådor för veckan klara 👍😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *