Bao buns med slökokt fläskkarré, kimchi och picklade grönsaker

Har ni inte provat bao buns, goggla efter en restaurang som ligger i närheten och åk dit! Jag har ätit detta på Pinchos och på ett litet ställe som heter Jinx i Göteborg och blev helt såld! Det är sjukt gott och nu skulle vi fira en födelsedag så då passade vi på att prova att göra detta själva. VI gjorde två varianter

  1. Pulled pork med hoisinsås, kimchi, picklad rödlök och gurka, srirachiamajonäs, hackade jordnötter och färsk koriander
  2. Hoisinsåsmarinerad, stekt portobellosvamp, kimchi, picklad rödlök och gurka, srirachiamajonäs, hackade jordnötter och färsk koriander

Till detta åt vi kimchifries vilket är hemmagjorda pommes som man toppar med kimchi och srirachiamajonäs- fullkomligt brilliant idé- även detta åt jag första gången på Jinx i Göteborg (har ni förstått att är man i Göteborg så måste kan leta upp denna lilla guldgruva och äta där)

Man kan göra bröden själv (här finns recept från Jennie Walldén) men du kan även köpa dem. De finns i frysdisken i asiatiska livsmedelsaffärer. Du ”lagar” dem sedan genom att ånga dem i ett bakplåtsklätt durkslag som du sätter i en kastrull med kokande vatten i botten i ca 5-8 minuter.

Kimchifries- do die for!

Köttet gjorde jag i slowcookern såklart enligt detta recept.

Den vegetariska varianten var portabellosvamp som vi skivade i skivor och marinerade i hoisinsås och stekte så den fick en liten karemelliserad yta. SJUKT GOTT!!

Gjorde även egen kimchi för första gången i mitt liv, det var superenkelt och blev kanongott! Här behöver man lite planering då den ska stå i typ 2-3 dagar innan man äter den. Jag gjorde en väldigt mild variant som skulla passa hela familjen.

Kimchi
1 salladskålhuvud
2 msk salt

1,5 dl vatten
2 msk rismjöl
1 msk strösocker
1 msk färsk riven ingefära
2 rivna vitlöksklyftor
0,5 dl fisksås
0,5-2 msk chiliflakes
3 msk paprikapulver

2 morötter, skalade och skurna i tunna skivor
1 rättika, skalad och skruren i smala skivor

Gör så här:

  • Dela salladskålen i fyra delar i kvartar, skär bort roten och separera bladen i en stor skål. Salta kålen och låt stå ca 1 tim.
  • Skölj salladskålen i ett durkslag.
  • Koka upp vatten, rismjöl och socker under omrörning. Låt svalna något och blanda i ingefära, vitlök, lök, fisksås, chiliflakes, paprikapulver och rör ihop.
  • Skär resten av grönsakerna i tunna strimlor .Tillsätt grönsakerna och den saltade salladskålen till chiliblandningen och blanda noggrant.
  • Lägg i glasburkar, täck med plastfolie och sätt på lock. Fyll inte burkarna helt. Låt stå framme i rumstemperatur i 2- 3 dagar. Kimchin ska bubbla av jäsning.
  • Förvara i kyl och kimchin är nu klar att ätas.

Sen måste man såklart ha något picklat och till detta gjorde jag picklad gurka och rödlök tillsammans med lite risvinäger för att få lite asiatisk touch

Picklad rödlök och gurka
Lag
1,5 dl vatten
1 dl socker
0,5 dl ättika
1 msk risvinäger

Lägg i:
0,5 tunt skivad gurka
2-3 tunt skivade rödlökar

Låt stå minst 2 h innan servering

Slowcookingkokböcker

Slowcooking i vardagen” – beställ den via Isaberg Förlag, Bokus eller Adlibris

Slowcooking- en introduktion och 80 recept som alla kan laga” beställ den via Isaberg förlag, Bokus och Adlibris

0 comments on “Bao buns med slökokt fläskkarré, kimchi och picklade grönsakerAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *